Brojka od čak 294 aktivnosti rezultat je radnih djelovanja članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac tijekom 2017. godine, rečeno je na godišnjoj skupštini održanoj 10. veljače u prostorijama Društva. Skupština je ovaj put bila samo izvještajnog karaktera, jer će u rujnu biti održana Svečana skupština povodom 140. godišnjice postojanja DVD-a Pakrac.  Ispod respektabilne brojke krije se čak 19 požarnih intervencija od čega 8 na gospodarskim i stambenim zgradama, 10 na otvorenom prostoru te jedna u cestovnom prometu. Ostatak čine tehničke intervencije i ostale usluge pod kojima se podrazumijevaju rad s autoljestvama, motornim pilama, ispiranja kanalizacije, ispumpavanja bunara ili prijevoza vode.

U sklopu izvješća o radu koje je podnio zapovijednik Ilija Turković ml., rečeno je i da su tri vatrogasca DVD-a Pakrac išla na izvanrednju dislokaciju na opožareno područje na priobalju tijekom ljetne krize u kolovozu. Od redovnih aktivnosti navedena je združena vježba održana u svibnju u Poljani, gdje su pakrački vatrogasci demonstrirali gašenje objekta „unutarnjom navalom“ i spašavanje unesrećenih osoba.

Turković je zaključio da je za kvalitetnu i pravodobnu intervenciju vatrogasaca nužno konstantno uvježbavanje postrojbe pa je u prošloj godini stoga održano 15 vatrogasnih vježbi internog karaktera na kojima je odziv članova bio zadovoljavajuć.

Rad Zapovjedništva se vidi kroz održanih 6 redovnih i više neformalnih sastanaka, sve u cilju unapređenja kvalitete vatrogasne usluge.

„U peridou koji je ispred nas, operativna postrojba DVD-a Pakrac nastavit će s obukom i uvježbavanjem kako bi, kad to bude najpotrebnije, mogla pomoći stanovnicima Pakraca i Hrvatske“, završio je Turković ml.