Dojmovi s nedavnog uspješnog sajma Slavonski banovac još se nisu niti slegli, a prosinački je predbožićni petak ponovo okupio brojne Pakračane, ovaj put u prostoru kurije Janković na tradicionalnom Božićnom sajmu koji je 22. prosinca održan u organizaciji Grada Pakraca i Turističke zajednice Pakraca.

U dvorištu kurije, kao stvorenom za tematska događanja ovog tipa, okupilo se više stotina Pakračana, Lipičana, ali i posjetitelja iz cijele županije. Sajam je bio i prilika da svoje proizvode u "kružnoj trgovini" organiziranoj u samom centru dvorišta ponudi tridesetak raznih izlagača, a za kulturno umjetnički program tijekom popodneva pobrinuli su se učenici OŠ „Braća Radić“ iz Pakraca, OGŠ Pakrac, mališani Dječjeg vrtića „Maslačak“ iz Pakraca, dječja sekcija KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre te Tamburaški orkestar Pakrac.

Tijekom dana proglašeni su i pobjednici akcije uređenja izloga u božićnom duhu koji je organizirala Turistička zajednica, a najljepši izlog ove godine imali su učenici pakračke osnovne škole koji su tematski uredili izlog bivšeg „Borova“. Drugo mjesto osvojila su djeca iz Maslačka, dok su treće mjesto podijelili trgovina Silver i cvjećarnica Orhideja. Brojne sugrađane pozdravila je gradonačelnica Blažević, posebno se obrativši najmlađima s pozivom na okupljanje 31. prosinca u 17 sati na istom mjestu, kad će posebno za njih biti organiziran dječji doček nove godine.

Djeci pak najzanimljivije dogodilo se oko 18 sati kad je u pratnji motociklista - članova MK "Vitezovi Tame" iz Pakraca - u dvorište kurije Janković stigao Djed Božićnjak. Djed se jučer posebno potrudio jer je poklone dijelio dobrih sat vremena, sve kako bi zadovoljio i posljednjeg mališana koji se našao u iznenađujuće dugačkom redu te mu poklonio dar i omogućio zajedničku fotografiju. Svi oni koji su nešto posebno zaželjeli mogli su u nebo pustiti lanternu želja. Uz male poteškoće i simpatične borbe pojedinaca s istom, prema zvjezdanom nebu je na kraju odletjelo 25 lanterni. Centralni dio, ujedno i posljednji događaj večeri bio je koncert popularne hrvatske pjevačice Mie Dimšić.

FOTOGALERIJA