banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Maturanti pakračke gimnazije su početkom prosinca osvojili 3. mjesto na video-natječaju Euroscola  2017. koji provodi Ured Europskoga parlamenta u Hrvatskoj i za nagradu putuju 9. veljače iduće godine u Strasbourg. Natječaj koji je bio otvoren od 22. studenog do 4. prosinca namijenjen je mladima u dobi odi od 16 do 18 godina s ključnim riječima „Zajedno možemo više. Usudimo se živjeti Europu.“

Video film u trajanju od najviše 90 sekundi  trebao je  biti  kreativno predstavljen odgovor na pitanje što je sve pozitivnoga Hrvatskoj donijelo članstvo u Europskoj uniji.

Pakrački gimnazijalci Mihael Horvat i Karlo Rosman (snimatelji),  Marijana Gašparović kao monažerka i glumci Mihovil Šimić, Ana Paragi, Vilim Svjetličić, Lorena Tutić,  Karla Rade,Tara Ančić,  Marijana Gašparović, Matej Nemeth uz sudjelovanje Barbare Krejči, Nikol Vacek, Luke Šarčevića i Ive Mazzoni te mentoricu profeosoricu Vesnu Ančić dočarali su ambijent u kojem putnicima kroz Pakrac se potrga automobil, a oni nude pomoć komunicirajući na više europskih jezika simbolično označenim zastavama zemalja govornog područja koje predstavljaju i na kraju svi skupa veselo odguraju automobil. Nagrađeni video možete pogledati na internetskoj adresi https://youtu.be/lACHy51wKts.

Najkreativnije i najoriginalnije video-uratke birao je tim sastavljen od predstavnika Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te profesionalaca iz obrazovnog i agencijskog sektora, Nove TV, Student TV-a i Mreže mladih Hrvatske. Na natječaj se javilo puno srednjih škola iz cijele zemlje, a na put u Strasbourgu će i učenici iz Požege, Zagreba, Krapine i Karlovca.

Bravo za pakračke gimnazijalce.

 

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić