Grad Pakrac je danas kandidirao na natječaj  Ministarstva  rada i mirovinskoga sustava projekt nazvan „Ja sam žena, a ne broj“. Riječ  je programu kojim se dodjeljuju bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Realizira li se projekt najkasnije do kraja godine posao bi dobilo 30 žena s područja Grada Pakraca iz nepovoljnih  skupina u odnosu na položaj na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Oni bi tijekom 24 mjeseca pomagali u svakodnevnim kućanskim poslovima i i drugim potrebama 200-tinjak starijih osoba s područja Grada Pakraca.

Sličan projekt je, samo u znatno manjem obimu i kraćem roku trajanja, pred dvije godine provodio Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, tako da nije nepoznat u ovom kraju.

Projekt je izradio Poduzetnički centar Pakrac, a uz nositelja Grad Pakrac kao partneri u njemu se pojavljuju ponovo GD CK Pakrac kao izravni suprovoditelj te Područna služba Zavoda za zapošljavanje iz čije evidencije bi se napravio odabir nezaposlenih žena, odnosno Centra za socijalnu skrb Pakrac iz čije evidencije bi se izabrao popis korisnika ove vrste pomoći.

Projekt je vrijedan nešto više od pet milijuna kuna i u potpunosti bi se financirao sredstvima navedenog programa. Osim plaća i troškova prijevoza na posao za 30 žena koje bi 24 mjeseca obilazile domaćinstva korisnika, pri čemu bi ih 15 bilo zaposleno u GD CK Pakrac, a 15 u Gradu, te još dvije dodatne plaće za administrativne radnice, odnosno koordinatore, tim sredstvima bi se financirao s po 200 kuna mjesečno svaki od korisnika za što bi im se kupovale dnevne kućanske potrepštine, nabavljeno bi bilo 20 bicikla kojima bi  zaposlene žene obilazile korisnike, kao i drugi sitan pribor, ali bi se osigurala i sredstva za edukaciju i slično.