U talijanskoj tvrtki Isoclima koja je 100-postotni vlasnik Lipik Glasa došlo je do promjene u vlasničkoj strukturi, izvijestio je  Danijel Zadjelović, izvršni direktor Lipik Glasa.

U kratkom priopćenju Zadjelović ističe da u samom Lipik Glas nije došlo do promjena u upravljačkoj strukturi tako da Lipik Glas nastavlja raditi na isti način kao i do sada pri čemu ne isključuje mogućnost promjene ciljeva i strategije poslovanja, „ali samo na način da se podigne prihod i profitabilnost“.

U prilogu njegovog priopćenja je i priopćenje  Isoclime u kojem se kaže: „Isoclima SpA je zaključila strateško i financijsko partnerstvo sa Stirling Square Capital Partners. Ovo partnerstvo omogućit će Društvu da iskoristi svoje snage i svoj pravi potencijal, uključujući organski razvoj, vanjske saveze i akvizicije te liderstvo izvan svojih izvornih granica.

Društvo kao svjetski lider u proizvodnji stakla visoke tehnologije za različite sektore zadržat će svoje sjedište i glavne objekte u Este-u, Italija, koje će također i dalje biti centar za istraživanje i razvoj Grupe. Također, postrojenja u Meksiku, Isoclima de Mexico S.A. de C.V. i postrojenja u Hrvatskoj, Lipik Glas d.o.o., nastavit će raditi na postojećim lokacijama, uz potporu velikih investicija koje će povećati proizvodni kapacitet.

Stirling Square će djelovati kao podržavajući katalizator međunarodnih razvojnih strategija tvrtke Isoclima. Gospodin Bill O'Gara voditi će izvršenje ovih strategija kao glavni izvršni direktor grupe (CEO). Gospodin Alberto Bertolini će ostati ključni dioničar i izvršni direktor Društva.

Isoclima je spremna nastaviti partnerstvo sa svim svojim strateškim partnerima i institucijama koje je potvrđeno dosadašnjim dobrim i prijateljskim poslovnim odnosima, kaže se u priopćenju Isoclime.

Stirling Square Capital Partners, kako se predstavlja na svojoj internetskoj stranici,  upravlja s tri investicijska fonda koja ulažu u Europi, Bliskom istoku, Sjevernoj Americi i Australiji s ulagačkim kapitalom od približno milijardu eura.

U svom portfelju imaju tvrtke koje se bave različitim granama industrije (metaloprerađivačka, prehrambena, gospodarenje otpadom, sigurnosni sustavi...), ali i turizmom, zdravstvom i drugim djelatnostima