Proteklih dana pisali smo o novim dječjim igralištima na četiri lokacije u gradu koja je kroz 330.000 kuna vrijednu investiciju financirao Grad Pakrac. Igrališta su dovršena, a na onom u Frankopanskoj ulici, smještenom povrh Pedagoške akademije, stanovnici Praulje samostalno su odradili i svojevrsno obogaćivanje sadržaja. O čemu se radi?

Pored novouređenog dječjeg igrališta opremljenog suvremenim spravama koje su postavili radnici pakračke tvrtke Usluga nasipan je pijesak, a dodatno je osposobljeno i ono travnato – malonogometno. Iza golova se sada nalazi pet metara visoka zaštitna mreža postavljena na metalne stupce - baš onako kako i treba biti na ovakvom sportskom poligonu.

„Okupili smo se samoinicijativno jer oduvijek volimo ovdje zaigrati nogomet, a kako je posredstvom Grada uređeno malo dječje igralište, dogovorili smo se da ćemo mi, stanovnici Praulje, vlastitim donacijama i sponzorstvima dragih prijatelja poduzetnika, urediti i ovo drugo“ rekao nam je Zoran Hofman, zamjenik predsjednika MO Sjever, dodavši da je igralište u pogonu svake nedjelje kad se ovdje redovito igra nogomet, a da bi rekreacija bila kompletna za budućnost su si stavili u zadatak izraditi i jedno odbojkaško igralište te sjenicu za odmor.

Hofman ovom prilikom, osim Gradu Pakracu, zahvaljuje i sponzorima ove radne akcije Zdenku Ružički iz tvrtke „Metalko“ na donaciji metalnih stupaca, te Silvanu Ajhneru iz tvrtke "Termo - metal" na donaciji građevinskog materijala, koji su prepoznali namjeru i nesebično pomogli da se ovaj rekreativni prostor dodatno obogati.