banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

"Ovih dana Rukometni klub LiPa potpisat će ugovor sa Državnim uredom za sport o korištenju  sredstava dodijeljenih putem natječaja za razvoj i provedbu učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju športa.

Odluku je 26. lipnja 2017.g. donijela komisija Državnog ureda za sport na čelu s državnom tajnicom Janicom Kostelić. Ured je Rukometnom klubu LiPa dodijelio 60 000 kuna u svrhu razvoja postojeće Škole rukometa Rukometnog kluba LiPa. Ova odluka o dodjeli sredstava je plod upornog rada svih članova rukometnog kluba koji svojim volonterskim radom i  zalaganjem omogućavaju rad Škole rukometa u sklopu kluba već 17 godina.

Rukometni klub LiPa se prijavio u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac u programskom području „poticanja bavljenja amaterskim športom i športskom rekreacijom“ (područje 1., ) u kojem je planirana vrijednost sredstava iznosila 750.000,00 kuna.

Ukupna vrijednost sufinanciranog projekta je 116 755kn, od kojih je 56 800kn financirano iz sredstava lokalne uprave (Grad Lipik i Sportska zajednica Grada Pakraca), a 59 975kn financira Državni ured za sport. Glavni dio sredstava bit će utrošen na razvoj aktivnosti Škole rukometa, poput ljetne škole rukometa koja se planira za kolovoz 2017. i aktivnosti u suradnji sa Udrugom slijepih Pakrac Lipik.

Dio sredstava predviđen je i za tzv. „hladni pogon“, tj. troškove održavanja treninga i gostujućih te domaćinskih utakmica i turnira u kojem su u prošloj sezoni sudjelovale 4 ekipe mladih rukometaša, a u ovoj sezoni se taj broj planira proširiti na 6 natjecateljskih ekipa dječaka i djevojčica. Samim povećanjem broja natjecateljskih kategorija narasli su i operativni troškovi Kluba, dok su sredstva iz proračuna lokalne zajednice ostala na razini prošlih godina te bi bez ove dodatne financijske podrške bilo izuzetno ispuniti sve financijske obaveze kluba.

Vijest o dodijeljenim sredstvima još je značajnija za Rukometni klub jer već dugo postoji i potreba za nabavkom nove i zamjenom postojeće, uglavnom dotrajale opreme. Tako će se naši mali rukometaši napokon moći posvetiti kvalitetnijim treninzima, ali i dostojno predstavljati gradove Lipik i Pakrac na gostujućim i domaćim sportskim susretima.

Svakako valja spomenuti da realizacija ovog projekta nikako ne bi bila moguća bez svesrdne podrške lokalne zajednice, Grada Pakraca, Grada Lipika i Sportske zajednice Grada Pakraca,  osnovnih škola u Pakracu i Lipik, Srednje škole Pakrac te već spomenute Udruge slijepih Pakrac Lipik. Naravno da su tu uključeni i roditelji naših rukometaša Škole rukometa, ali i članovi seniorskih sastava RK LiPa te ŽRK Lipik koji su svojim volonterskim radom uvijek spremni pomoći u mnogim zahtjevnim zadacima u organizaciji i redovnom radu Škole rukometa", doznajemo od Krešimira Hihlika, predsjednika RK LiPa.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić