banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Pakrački vijećnici 6. poslijeratnog saziva Gradskog vijeća Pakrac iz mandata 2013/2017. godine poslijepodne su se po posljednji put, makar i neformalno jer ih je Vlada raspustila 14. travnja, okupili kako bi se rastali prijateljski i vratili prijenosna računala koja su im služila za preuzimanje vijećničkih materijala. Nazad će ih dobiti samo oni kojima to omoguće birači na izborima raspisanim za 21. svibnja.

Opraštajući se od ovog saziva predsjednik Vijeća Zoran Krejči  je zahvalio  vijećnicima na četverogodišnjem radu, pozvao da „upamti samo lijepe stvari jer ako je i izgovorena poneka nepotrebna rečenica je to bila u cilju dobrobiti Pakraca“. U zahvalama nije preskočio niti pročelnika Tomislava Petrača, tajnicu Vijeća Tatjanu Luksetić te novinare Pakračkog lista koji su korektno pratili rad vijeća kako na sjednicama, tako i u ostalim aktivnostima, ocijenio je Krejči.

Zahvali se pridružila gradonačelnica Anamarija Blažević  istakavši pri tom dobru suradnju, kvalitetne prijedloge i po koju kritiku koja su bila samo korine u radu gradske izvršene vlasti. Ocijenila je da je ovaj saziv ponovo podigao ljestvicu kvalitete stvorivši pred slijedeći vrlo visoke demokratske standarde.

Vijećnici su, kao i njihovi prethodnici, dobili povelje za svoj rad i kao i dva gradonačelnika Davor Huška i Anamarija Blažević, odnosno zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Goran Labus koji su bili izvršna gradska vlast u ovom mandatu.

U mandatu 2013/2017. gradski pakrački vijećnici su bili: Nenad Peić, Miroslav Ivančić, Željko Kiš, Miroslav Delač,  Damir Colosetti, Morena Mandić Čolić, Željko Troha, Anita Skalnik (svi HDZ), Zoran Krejči, Mihajla Pavković, Dragan Marin, Alen Dumančić, Neven Garača (svi SDP), Nikola Ivanović (koalicijska lista DPS/SDSS)  te nezavisni Damir Špančić  i Miroslav Vacek s tim da je tijekom mandata Ivanović postao nezavisni vijećnik, a nezavisni Vacek postao dio Kluba vijećnika HDZ-a.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić