Proteklog vikenda nastavljeno je natjecanje u sve tri Županijske nogometne lige. Nama je najzanimljivije natjecanje u 2. ŽNL gdje imamo tri predstavnika koji se u konkurenciji deset klubova nalaze na dnu ili pri samom dnu ljestvice. Trenutno najbolje kotira Dobrovac, momčad trenera Marijana Gurdona. Jesen su završili na sedmom mjestu s deset osvojenih bodova, a u proljeće kreću s dva neugodna gostovanja. Prvo su već apsolvirali, gostovali su u Čaglinu gdje su teško stradali i izgubili sa 6:0. Naredno kolo putuju u Rajsavac, a bolje dane trener Gurdon najavljuje od trećeg kola.

Na samom dnu ljestvice na poziciji 9 i 10 nalaze se badljevački Dinamo i Croatia iz Donje Obriježi. Badljevčani su unatoč dobrom startu prema kraju jeseni padali i zaustavili su se tu gdje jesu. U zimskoj pauzi klub je napustio i trener Sanjin Romozi i podosta igrača prve momčadi pa je novim trenerom imenovan bivši igrač Dinama Krešimir Kačer koji je okupio mladi igrački kadar većinom domaćih igrača s kojima će pokušati sačuvati drugoligaški status. Nekoliko prijateljskih utakmica tijekom priprema daju mu za pravo nadati se povoljnom ishodu. Nije krenulo najbolje, ove nedjelje ugostili su Rajsavčane i upisali prvi proljetni domaći poraz. Gosti su pobijedili 4:1, a pogodak za domaće postigao je Petar Ivandić. Iduće kolo Badljevčani putuju u goste nezgodnim Sulkovčanima.

Najveće razočaranje prvenstva svakako je momčad Croatije iz Donje Obriježi. Jesen su završili kao posljednji sa samo sedam osvojenih bodova što je popriličan podbačaj pa je momčad u prijelaznom roku osnažena Marinom Sićem iz prekopakranske Slavonije, Ivanom i Antonijom Koči dosadašnjim igračima Ribara iz Končanice te Darkom Kovačićem, bivšim kapetanom pakračkog Hajduka. Ovaj posljednji bi svojom kvalitetom ali i igračkim iskustvom trebao značajno pomoći treneru Dariju Škariotu i njegovim momcima u borbi za opstanak. Prvi ispit Obriježani su imali u nedjelju pred svojim navijačima i u čudnom susretu upisali tek remi s Hrvatskim dragovoljcom iz Drenovca. Gosti su, naime, izjednačujući pogodak postigli u 99. minuti susreta. Narednog vikenda Obriježani su ponovo domaćini, ovog puta Čaglinu i  imat će priliku popraviti dojam pa uz eventualne bodove krenuti prema sigurnijoj zoni.

Kod trećeligaša trenutno vodeća Slavonija iz Prekopakre je ovog vikenda bila slobodna, a narednog gostuje u Ovčarama. U susjedskom derbiju Poljana i Jovača podijelili su bodove, bilo je 3:3.