Prohladno, ali sunčano poslijepodne ovog  je 16. prosinca na ulice izmamilo građane Pakraca, Lipika i okolnih mjesta koji su u velikom broju posjetili ovogodišnji Božićni sajam koji se održava u sklopu cjelomjesčene manifestacije Advent u Pakracu, a sve to u organizaciji Turističke zajednica Grada Pakraca i Grada Pakraca.

Mjesto radnje je i ove godine bilo na na potezu Ulice hrvatskih velikana do Trga bana J. Jelačića, sada već ustaljenom okupljalištu Pakračana kada su u pitanju veće priredbe. Zabavni program provlačio se od ranih popodnevnih do večernjih sati, a ispunili su ga svojim nastupima najmlađi. Redom su se na pozornici izmjenjivali članovi dječjeg vrtića „Maslačak“ Pakrac, KUD-a Seljačka sloga, djeca iz pakračke Osnovne škole braće Radića, te mladi zboraši iz Osnovne glazbene škole Pakrac prezentiravši ponešto iz svog bogatog repertoara na oduševljenje publike dobrano popunjene roditeljima, bakama i djedovima i prijateljima. Osim simpatičnih nastupa klinaca i klinceza, božićni ugođaj na trgu „podebljan“ je i kvalitetnom gastronomskom ponudom u organizaciji ponekog od brojnih izlagača koji su se na ovogodišnjem sajmu prezentirali putem reklamnih štandova. Ako je netko baš promrzao i zasmetao mu minus, lijek je mogao pronaći u neizostavnom kuhanom vinu.

Pakračane i ostale posjetitelje je kao pravi domaćin pozdravila i gradonačelnica Anamarija Blažević: „Vidim da ste i danas ovdje u velikom broju, što me posebno raduje, i koristim ovu prigodu da vam svima čestitam skori Božić i poželim sreće, zdravlja i uspjeha u novoj godini.“ Gradonačelnica je potom uručila nagrade najuspješnijima u natjecanju za najljepše uređen izlog u gradu. Najljepše urediti izlog pokušalo je šest natjecatelja, a najljepšim je proglašen izlog Učeničke zadruge Banovac koja djeluje pri pakračkoj osnovnoj školi. Oni su uredili izlog nedavno napuštene trgovine „Borovo“ i tmurnom, prljavom prostoru bar na određeno vrijeme podarili lijepu zimsku dekoraciju. Drugo mjesto osvojila su djeca iz „Maslačka“ koja su sa svojim odgajateljicama uredila bivšu trgovinu „Salon vjenčanica“, dok je treće mjesto osvojio izlog trgovine Silver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrhunac večeri, barem tako tvrde mlađi posjetitelji, bio je koncert našeg sugrađanina Endija Schrotera. Izlazak na binu izazvao je oduševljenje i vrisku i u trenu je zavladala ona pozitivna vibra na relaciji Endi – publika.  Valja naglasiti i pozdraviti pravi profi nastup mlade hrvatske teen zvijezde koja je u svom gradu naišla na aplauz i palac gore. A kod kuće je, kažu, najteže…

20161216_173412

Ako je Endi razveselio onu teen generaciju, najmlađe su razveselili bajkeri Vitezovi tame. Naravno, ne zbog glasnih motora već zbog Djeda Mraza kojeg su, već po tradiciji, dovezli na trg da ga mališani olakšaju za punu vreću darova koju je dopremio…A mališana je bilo puno pa je Djed odradio i prekovremenu rundu, a ove godine je sve to fotoaparatom bilježio majstor Ivko Jakovljević iz FotoImaga i djeci omogućio lijepu foto uspomenu.

Sve u svemu odličan dan. Kud je sve dobro išlo, još je i vrijeme poslužilo pa teško da je itko imao razloga s ovogodišnjeg sajma otići namrgođena lica.

FOTOGALERIJA 

20161216_180143