Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, naši su najmlađi sugrađani, polaznici pakračkog dječjeg vrtića Maslačak, već tradicionalno posjetili policijsku stanicu gdje su upoznati s načinom rada naših policajaca. Njihovi domaćini, kontakt policajci Darko Major i Darko Demartini, jednostavnim su rječnikom primjerenim njihovoj dobi, dočarali svoj radni dan i upoznali ih sa sadržajima policijske postaje te policijskim voznim parkom. Osim dojmljivog razgledanja zatvora u sklopu stanice, mališani su najviše interesa pokazali ispred postaje gdje su razgledali vozni park, a oni najhrabriji su probali kakav je to osjećaj sjesti za upravljač pravog policijskog motora i upaliti sirenu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Najviše oduševljenja izazvala je vožnja u policijskoj marici“, priča Demartini „ali, tako je svake godine, to djecu valjda najviše impresionira“. Složit ćemo se, bolje i sada nego u kasnijoj životnoj dobi… Posjet policiji zadovoljna dječica su završila bogatija za bombon i lizalicu, dar pakračkih "bobija".

Major i Demartini naglašavaju aktivnosti policije u prometnoj prevenciji i kod osnovnoškolaca, pa ističu radni posjet svim školama s područja Pakraca i Lipika gdje su sa prvašićima, novim sudionicima u prometu, početkom rujna odradili kratak program o osnovama ponašanja u prometu.