Utakmicom na gradskom stadionu između  druge ekipe prvoligaša NK Osijeka koje se od ove jeseni natječe u trećoj ligi,  i četvrtoligaša  NK „Moslavine“ Kutina u subotu u 16 sati započinje 8. tradicionalni Hajdukov nogometni turnir koji on od 2009. godine organizira u čast Dana hrvatskih branitelja Grada Pakraca.

U drugoj utakmici s početkom u 18 sati domaćin će pokušati dokučiti nedjeljno finale igrajući protiv četvrtoligaša NK Libertasa iz Novske.

Drugog dana, u nedjelju, s početkom u 16 sati poražene ekipe subotnjih utakmica odigrat će utakmicu u kojoj će odlučiti o trećeplasiranom,  a u 18 sati počet će utakmica subotnjih pobjednika za ukupnog pobjednika turnira.

Obadva dana nogometno poslijepodne s početkom u 15 sati otvorit će pioniri Hajduka. U subotu kategorija mlađih od 14 godina (U14) igrat će protiv vršnjaka „Sloge“ iz Nove Gradiške, a u nedjelju utakmicu istih klubova odigrat će selekcije mlađih pionira (U12) .

Pokrovitelji ovog turnira su već uobičajeno Grad Pakrac, a od ove godine i Sportska zajednica Grada Pakraca koje će najuspješnije ekipe, te najboljeg igrača, golmana i strijelca nagraditi peharima koji će biti uručeni oko 19,45 sati.

Favorit je drugi sastav prvoligaša Osijeka čijim dolaskom u Pakrac se intenzivira suradnja s ovim slavonskim prvoligašem koja je za sada vrlo dobra na razini mlađih sastava u čijim redovima igra i nekoliko pakračkih pionira i kadeta.

Povijest turnira

Na prethodnih sedam turnira nastupilo je ukupno 10 ekipa, a na svima je nastupio jedino Hajduk. Po pet nastupa imali su Lipik i Slavija iz Pleternice, Libertas tri, Zagora iz Unešića i Mladost iz Cernika dva, a po jednom su nastupili Moslavina iz Kutine, Zdenka iz Velikih Zdenaca i Kamen Sirač. Sve su to bile ekipe koje su se te jeseni natjecale u trećim ili četvrtim ligama, a kako je termin odigravanja turnira vrlo dobar, to im je ujedno bila i posljednja provjera pred službeni početak natjecanja. Neizvjesne utakmice nerijetko su odlučivane raspucavanjem jedanaesteraca. Stoga je redovito igran dobar nogomet, pa ne čudi što je uvijek dobro popraćen publikom. Ove godine gledatelji će za cijelo nogometno poslijepodne platiti ulaznicu 10 kuna.

Najuspješniji je do sad bila ekipa NK Lipika koja je turnir osvajala tri puta (2010., 2012. i 2013. godine). Po jednom su pobjednici turnira bili  Slavija iz Pleternice (2009.), NK Zagora iz Unešića (2011. ) domaćin 2014. godine i lani NK Moslavina.

Od pojedinaca najuspješniji je bio Danko Cerovečki koji je bio najbolji igrač 2012. godine u sastavu NK Lipika i lani kao igrač Moslavine, dok je 2013. godine kao igrač Lipika bio najbolji strijelac. Od golmana dva puta je bio proglašen za najboljega Stipo Matijašević, -. 2012. i 2014. godine. Od ostalih domaćih igrača  Saša Komljenović je bio najbolji golman 2010. godine  kao i lani Roberto Zanetti, Darko Kovačić je bio najbolji strijelac 2012., a Goran Andričić najbolji igrač 2014. godine.