2022 05 06 16.38.53 Medium

Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac u prošloj godini sudjelovali su u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i Lipika te i u drugim krajevima gdje su stradavali hrvatski branitelji u prilikama gdje su epidemiološke situacije dopuštale, a neke od uobičajenih i tradicionalnih aktivnosti zbog korona virusa nisu mogli odraditi i prisustvovati, rečeno je danas na skupštini u izvješću o radu predsjednika Stipe Hodaka održanoj u Domu branitelja u Pakracu kojom je proslavljena i 30. obljetnica rada.

Tako je, zbog ograničavanja okupljanja i epidemioloških mjera, primjerice izostalo sudjelovanje članova na  sportskim igrama ŠNIDOR-u Požeško - slavonske županije te u pakračkom „Križnom putu“, no kako je istaknuto, uspjeli su obilježiti sve važne obljetnice stradavanja branitelja s područja Pakraca i Lipika, posebno organizirati i provesti program obilježavanja obljetnice akcije „Alfa 1991.“ Iako su neke aktivnosti zbog pandemije odgođene, predsjednik Hodak istaknuo je kako su i dalje kroz godinu ugošćivali i bili domaćini članovima srodnih udruga koji su iz različitih razloga posjećivali Pakrac.

2022 05 06 16.39.16 Medium

U prošloj godini Udruge je prihodovala oko 85.000 kuna. Pored toga od Županije su dobili 3.000 kuna, a još oko 11.000 kuna skupili od članarina, refundacija i donacija pri čemu ne broje plaću osobe koja obavlja tajničke poslove za sve udruge članove koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata za što Grad osigurava 60.000 kuna.

U narednoj godini članovi UHVIDRE planiraju održati već tradicionalne aktivnosti na našem području, uz to i sudjelovati u programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kaštelama i „Danima branitelja Splitsko - dalmatinske županije“, organizirati 29. ŠNIDOR Požeško - slavonske županije 2023. godine, održavati stazu za boćanje te organizirati uređenje spomen - sobe poginulih branitelja.

Skupština je bila prilika prisjetiti se i svih pokojnih članova, posebno Stjepana Kosa i Slavka Šoštarića koji su preminuli prošle godine.

Obraćajući se ispred Grada Pakraca Tomislav Novinc, gradski vijećnik i predsjednik Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika, zahvalio je na suradnji i uputio pohvale na aktivnostima bez obzira na epidemiološku situaciju, a Stipan Grgić, predsjednik županijske HVIDR-e, istaknuo je kako je epidemija poremetila rad svih udruga te pozvao da se članovi u budućem radu fokusiraju na više druženja i okupljanja branitelja kako bi ponovo animirali branitelje i članove njihovih obitelji da sudjeluju u različitim aktivnostima koje organiziraju srodne udruge.

2022 05 06 16.39.35 Medium