banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

20220423 121400 Medium

Dr. Marica Topić ponovno je izabrana za  predsjednicu Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac - Lipik, a za njezina dopredsjednika Dubravko Kovačec. U Izvršni odbor su izabrani Valentina Barčan, dr. Viktor Vidović, Nenad Tadić, dok će članovi Nadzornog odbora biti Staša Stanić, Jakov Dević i Hinko Glazer, jednoglasno je odlučeno danas na izbornoj skupštini ove udruge održanoj u prostoru Doma hrvatskih branitelja u Pakracu.

U izvješću o radu u prošloj godini istaknuto je kako su članovi Udruge aktivno sudjelovali u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskoga naroda koji su se održavali na području gradova Lipika i Pakraca, ali i Požeško-slavonske županije. Tim za psiho - socijalnu pomoć u prošloj je godini također provodio grupna i individualna savjetovanja pri čemu su dio programa „Duhovne obnove“ proveli u Rijeci gdje je organiziran i održan susret s veteranima i nekadašnjim pripadnicima Specijalne policijske jedinice „Ajkule“, a boravili su i u Crikvenici. Kao i ranijih godina, predstavnici UHBOL PTSP-a u Kninu su sudjelovali u programu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno u proslavi obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja 95.“, ali i u tradicionalnom programu „Da se ne zaboravi“ - „Istočna Slavonija 2021.“ koji se održao u studenom u prigodi obljetnice obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U prošloj godini udruga je prihodovala nešto više od  30.000 kuna, od toga je iz proračuna Grada Pakraca dobila 8.000 kuna, od Grada Lipika 5.000 kuna te od Požeško-slavonske županije 8.000 kuna, a sličan financijski okvir planiraju i ove godine.

Kako je istaknula dr. Marica Topić, UHBOL PTSP-a Pakrac - Lipik već 20 godina postoji i radi kao samostalna udruga i za cijelo to vrijeme u našoj zajednici nisu bili zabilježeni nikakvi pokušaji suicida branitelja, niti je od strane branitelja koji se liječe od posttraumatskog stresnog poremećaja bilo pojava narušavanja javnog reda i mira.

U ime Grada Pakraca skupštinu je pozdravio Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, zahvalivši im na svemu što rade za svoje članstvo i čuvanje uspomena na Domovinski rat i stradalnike izrazivši potporu i u daljnjem radu, a čestitke izabranima te pohvale Udruzi izrazili su i predstavnici lokalnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

20220423 121323 Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić