Dubravka Lučan

Dubravka Laučan ponovo je izabrana za predsjednicu udruge „Hrvatska žena“ iz Prekopakre, Snježana Nožarić i Đurđa Martinović za zamjenice, Patricija Bahnik za tajnicu, dok je nova blagajnica Zdenka Kraljičak Novak, odlučeno je na izbornoj skupštini Udruge održanoj krajem ožujka u Prekopakri, u nazočnosti članova Upravnog i Nadzornog odbora.

Izvješćujući o radu u prošloj godini, predsjednica Laučan istaknula je kako je aktualno korona razdoblje i njihovoj udruzi ograničilo aktivnosti, no ipak su u siječnju pomogli na obilježavanju obljetnice logora Bučje, a održali su i zabavu u povodu Valentinova u Češkom domu. Unatoč otkazivanju Uskrsnog i Božićnog sajma u Prekopakri, članice Udruge su redovito prigodno ukrašavale trg i održavale okoliš oko područne škole kao i oko prostorija Udruge. Nastavljena je i dobra suradnja sa drugim udrugama, kao i sa Dječjim vrtićem Maslačak i Turističkom zajednicom Grada Pakraca.

Iz blagajničkog izvještaja vidljivo je korektno i zakonito postupanje s financijskim sredstvima. U 2020. godini Udruga je prihodovala oko 31.000 kuna od čega im je Grad Pakrac osigurao 6.000. Plan i program rada za naredno razdoblje predviđa uobičajene aktivnosti iz prošlih sezona, ukoliko epidemiološka situacija bude dopuštala.

Predsjednica Laučan zahvalila je na povjerenju i novom, trećem dvogodišnjem mandatu, uz želju da ovo teško vrijeme što prije prođe kako bi članice nastavile u dosadašnjem ritmu održavati aktivnosti po kojima su prepoznate u zajednici te da zajedničkim radom uljepšavaju i obogaćuju događanja u ovom kraju.