Varaždin će ovog vikenda biti domaćin kvalifikacijama za prvu ligu. Nastupit će pet pobjednika 2. lige: Pakrac kao pobjednik istoka, domaćin Lepoglava, “ Šubičevac“ iz Šibenika, „Radnik“ Velika Gorica, Rijeka, te 9. i 10. ekipa iz prošlosezonske 1. lige: „Kandit“ Osijek i „Velebit“ Otočac.

Igra se turnirski, svaki sudionik baca po dva puta 6 igrača po 120 hitaca , a u prvu ligu će dva najuspješnija. Favoriti su domaćin i ekipe koje brane prvoligaški status.  Preostalih pet će najesen nastaviti natjecanja u 1B ligi.

U slučaju plasmana u 1. ligu Pakrac bi se natjecao u konkurenciji 10 najboljih klubova iz cijele države, sve do Zadra. Liga u kojoj bi u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama nastupao Pakrac imala bi također 10 klubova i prostirala bi se kopnenim dijelom od istočnih do zapadnih državnih granica, odnosno obuhvatila bi najbolje klubove iz tri nekadašnje druge lige.

U svakom slučaju bez obzira na rezultat kvalifikacija KK Pakrac će na jesen nastupati u kvalitetnijem rangu nego do sada. Ono što je dodatno dobro ovo natjecanje u 1B ligi će biti jeftinije nego prethodno jer se Pakrac nalazi geografski u samoj sredini lige pa su mu putovanja čak i kraća nego lani.  Osim toga, umjesto 12 klubova u ligi će biti 10 što znači dva gostovanja i dva domaćinstva manje nego lani.