BK "Titan" bio je jučer po prvi puta domaćin prvenstva Hrvatske biciklističke utrke u enduro disciplini koja je vožena sa startom  kod tri Križa na Kalvariji s ciljem kod zgrade suda na tri staze različite dužine, od 1000 do 1700 metara ukupne trase 20 – ak kilometara, koja se vozila na kraćim stazama na vrijeme.

2

U četiri kategorije natjecalo se 40 – ak natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a odličan plasman nije izostao niti kod domaćih biciklista.

Jure Rosić i Goran Arbanas natjecali su se u kategoriji rekreativaca i zauzeli drugo i treće mjesto odvozivši sve tri staze za 20 minuta i 54 sekunde odnosno 22 minute i 54 sekunde. Iako je Rosić u svojoj kategoriji (M1) na ostvarenim vremenom zauzeo odlično 5. mjesto  u ukupnom poretku bio je 9. dok je Arbanas zauzeo 15. mjesto.  Prvo mjesto na nacionalnom prvenstvu pripalo je Franu Lioviću, drugi je Veno Vrbanović, a treći je Mihael Pandžić. Tri najbolje plasirana u svom  kategorijama su nagrađeni odličjima i nagradama sponzora.

3

"Zadovoljan sam rezultatom budući da mi je ovo prva enduro utrka. Bilo mi je važno spustiti se i završiti utrku. Staze su bile odlično pripremljene kao i cijela organizacija", rekao nam je Jure Rosić, član BK "Titan". Niti Goran Arnabas nije krio zadovoljstvo istaknuvši kako je utrka odlično prošla s obzirom na vremenske prilike,  konkurenciju su poznavali s prijašnjih down - hill utrka, no budući da se još pronalaze u ovoj novoj disciplini, dojmovi su više nego odlični.

4      5