zadruga naslovna ccc

Posljednjih dana srpnja i početkom kolovoza svi naši lokalni klubovi započeli su s pripremama za nadolazeću sezonu, a krećući se tako po nogometnim krugovima vrlo vjerojatno ćete susresti Darka Kelemena, dugogodišnjeg nogometnog entuzijastu i trenera mladih kategorija pakračkog Hajduka, koji ima širok repertoar informacija i zanimljivih priča iz našeg lokalnog svijeta najbitnije sporedne stvari na svijetu. Ovaj put dotakli smo se malog nogometa gdje se također pokazao kao vrlo uspješan voditelj momčadi.

Naime, ekipa sastavljena od igrača s požeškog kraja, kadetskog i juniorskog uzrasta, ostvarila je iznimne malonogometne uspjehe između 2021. i 2023. godine. Nakon pobjeda na županijskim i regionalnim natjecanjima, tri godine zaredom plasirala se u završnicu Coca cola cupa, najvećeg MN natjecanja u Hrvatskoj koje se tradicionalno igra u Splitu.

Treće mjesto u kadetima 2021., pobjednici 2022., finalisti u juniorima 2023. godine, uz to uvjerljivo, sa svim pobjedama, osvojili kadetski Božićni MN turnir Požega 2022./23. godine.

Za ovu sjajnu ekipu na ovim natjecanjima nastupali su:

Niko Radoš (C), Filip Prološčić, Roko Mršić, Žarko Dominik Jakovljević, Tvrtko Janković, Leon Bošković, Petar Balog, Lipičani Leon Kaurin (Slaven Belupo) i Lovro Bruneta (Mladost Ždralovi), Lovro Krmpotić, Luka Obućina, Toni Barišić, Ivan Hećimović. Voditelj ekipe Darko Kelemen. 

„Prve godine ih nitko nije htio voditi u Split i „potrošiti“ četiri dana i 28 sati vožnje vlakom s klincima od 14, 15 godina pa su se na poticaj Brunete, kao zadnju nadu obratili meni. Upoznao sam ih u vlaku i ostao s njima tri godine u kojima smo izgubili samo dvije utakmice. Naši Bruneta i Kaurin su igrali sjajno, Krmpotić igra u prvoligašu Gorici, a čak petorica igrača naše ekipe igrali za seniore Slavonije koji su prošle sezone osvojili 3. HNL istok, dok su u lipnju ove godine Jakovljević, Janković i Prološčić igrali za seniore Slavonije u kvalifikacijama za 2. HNL“, prepričao je Kelemen svoje upoznavanje i višegodišnju uspješnu suradnju s talentiranim momcima.

IMG 9195ccb98dbb0db5b88fd9d3ec3f8c7e V

Ove godine dobitnici su županijskog priznanja za iznimne malonogometne uspjehe na državnoj razini. Nažalost, natjecanjima je došao kraj budući da su dečki odrasli te došli do seniorskog uzrasta gdje se dalje razvijaju. Jakovljević je otišao u Mladost Ždralove igrati u juniorskoj 1. HNL, Bruneta u Đurđevac, također novi član juniorskih prvoligaša, a u istoj igraju Kaurin (Slaven Belupo) i Krmpotić (Gorica). Janković je bio pozvan u Istru, ali još je srednjoškolac te je odlučio ostati u Slavoniji, isto kao Mršić i Balog. „Svi su vrlo dobri učenici, neki su pred upisom fakulteta. Sretnemo se na nogometnim terenima, kao i s njihovim roditeljima, ostaju nezaboravne 3 godine. Definitivno najbolja malonogometna mlada ekipa koju sam ikad vodio“, s ponosom je zaključio.

Tri plodne godine igračkog razvoja i uspjeha te sportskog odgoja na kojima ovi mladići mogu zahvaliti svom voditelju koji je unatoč poslovnim i trenerskim obavezama u svojstvu voditelja nogometne škole pakračkog Hajduka iznašao vremena voditi brigu i ekipu kroz razna natjecanja u kojima su svi skupa stekli prijateljstva, stvorili nezaboravne uspomene te sjajna iskustva koja im samo mogu pomoći u njihovim daljnjim karijerama. Bravo Darko, bravo svi!