briđ pobjednici

Zagrebački par Sandra Havliček i Tomislav Šašek pobjednici su bridž turnira koji je u organizaciji Bridž kluba Pakrac igran u subotu u vijećnici kurije Janković. Drugo mjesto osvojili su također Zagrepčani Tvrtko Perković i Srđan Katušić, a treći su bili Banjalučani  Dunja Helene Von der Maase i Aleksa Glamočić. Najbolji pakrački par Valentin Senci i Damir Rendić su bili četvrti, dok ostali pakrački igrači nisu bili tako uspješni pa su Vjekoslav Šuperina i Ivan Švajghart bili 16., Darko Leš i Toni Bedić 17., Josip Šuprina i Boris Pleša 18., a Branko Đaniš i Goran Nikles 22.

sala bridž

Na turniru je nastupilo 24 para iz Zagreba, Crikvenice, Siska, Banja Luke i Pakraca uz kotizaciju od 10 eura igraču pa su prva tri para, uz sportske pehare, nagrađeni i novčano sa 240, 140 i 100 eura. Turnir se igrao uz suorganizaciju Hrvatskog bridž saveza koji je osigurao suca i najsuvremeniju tehničku turnirsku opremu, dio je njegovog službenog kalendara i osvojeni bodovi se unose u službenu rang listu saveza  i kao takav je jedini u Hrvatskoj istočno od Zagreba.

Obraćajući se prije početka turnira Vjekoslav Šuperina, predsjednik Kluba, podsjetio je da je Bridž klub Pakrac već 14 godina u ovo vrijeme organizator turnira nazvan Kup za banovac Grada Pakraca gdje je uobičajena prva nagrada bila brončana replika našeg kovanog banovca, a na kojem je sudjelovalo sedam ili osam parova iz Pakraca i Siska, a posljednjih godina i Banja Luke. Pakrački bridžisti su odlučili ove godine otići i korak dalje te organizirati znatno veći i službeniji turnir što bez pomoći Grada Pakraca i sponzora Studenca Lipik, Pivovare Slavonica, Pekare Kajzogaj i Ljekarne Prohaska ne bi bilo moguće.

briđ govori

Sudionike turnira je pozdravila i gradonačelnica Anamarija Blažević koja je rekla da je Pakrac mali grad, ali nastoji svojim stanovnicima pružiti različite sadržaje pa i one specifične za veće sredine, kao ovaj turnir. Takvim sadržajima Pakrac uvijek nastoji privući goste iz drugih gradova te je zahvalila igračima na dolasku i izrazila želju da će se ovakvim povodom sretati u Pakracu i narednih godina.

Tajnik kluba Valentin Senci je rekao da su svi sudionici bili izuzetno zadovoljni prijemom i turnirom u Pakracu, a šestero igrača iz Crikvenice je ostalo i spavati na Omanovcu.

Za Pakrac je interesantno da je istoga dana u istom prostoru prijepodne bio turnir u šahu, a poslijepodne u bridžu čime su odigrana dva turnira iz domene takozvanih misaonih igara (šah, bridž, gou i dama).       

pakrački briđisti