IMG 1039

Sjajna navijačka potpora i rezultatska drama obilježje su nedjeljne utakmice 7. kola 2. HRL Istok odigrane u pakračkoj sportskoj dvorani u kojoj su rukometaši LiPe remizirali 28:28 s Osijekom 2 i tako osvojili drugi prvenstveni bod.

Sudeći prema prikazanom za pobjedom trebaju žaliti domaćini. Nošeni glasnom podrškom s tribina dopustili su Osječanima rezultatski egal tek na otvaranju susreta, a sve nakon toga otišlo je na stranu borbenih Pakračana koji su ponovo ostavili srce na terenu. Tijekom cijelog susreta su vodili, a najveća prednost je iznosila šest golova razlike na otvaranju drugog poluvremena. Osim sjajnog timskog nastupa iz prvog dijela utakmice vrijedi zabilježiti odičnu partiju Mat. Šimića, Sommera, kao i minute i pogotke mladog i beskompromisnog Tepurića, dok je na vratima raspoložen bio Jančik. Na odmor se otišlo s 15:11 u korist Pakračana i sve je mirisalo na prvu prvenstvenu pobjedu. Ništa drugačije nije bilo niti u nastavku susreta u kojem domaći rukometaši goste drže pod kontrolom. Takav odnos snaga bio je sve do 51. minute kad gosti serijom 4:0 hvataju priključak i s 25:21 prilaze na 25:24. Posljednjih deset minuta igra se gol za gol, a meč loptu imaju domaćini iz sedmerca u posljednjoj sekundi susreta kod rezultata 28:28, što dotad odlični Šimić ipak propušta realizirati. Iako ostaje žal za pobjedom, Pakračani su još jednom pokazali da igrački potencijal sazdan uglavnom od domaće mladosti postoji i pitanje je vremena kad će za ovakve predstave biti nagrađeni prvenstvenim bodovima. 

Osvojenim bodom LiPa više nije posljednja na tablici, sada su predzadnji sa samo bodom zaostatka iza Broda kod kojeg gostuju iduće kolo (19.11). 

U poluvremenu susreta održana je kratka demnostracija LiPine rukometne škole, a u desetminutnom programu predstavilo se dvadesetak dječaka i djevojčica.

Za LiPu usu igrali: Frajfogel, Tepurić 3, Nagy, Gamberger 1, Karačić, Mat. Šimić 6, Macura, Vujatović, Frkat, Paragi 2, Major 3, Mrkalj 4, Sommer 4, Čelec, Jančik i Savi.

IMG1282
IMG1281
IMG1274
IMG1165
IMG1100
IMG1059
IMG1056
IMG1050
IMG1047
IMG1044