PAKRAC PAPUK 2022

Rekordno dobrim rezultatima, uz poraz Pakrac-Papuka i pobjedu Slavonskog banovca u subotu jer započeo prvenstvo u 1.B odnosno 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi. 

Kuglači Pakrac-Papuka su na svojoj kuglani poraženi od Novih nada iz Požege sa 6:2 pri čemu je srušen i pojedinačni i ekipno najbolji rezultat pakračke kuglane. Požežani su srušili ukupno 3527 čunjeva (prosjek 588), ali pri tom za svega šest čunjeva pobijedili Pakračane čiji prosjek je iznosio 587 čunjeva. Koliko je dobar rezultat Požežani pokazuje i činjenica da su za 44 čunja popravili najbolji ekipni rezultat koji su do subote držali Novljani s 3483 srušena čunja u veljači ove godine, ali i činjenica da je poraženi Pakrac (3521) imao bolji rezultat od tog dotadašnjeg rekorda.

Pojedinačno je briljirao Požežanin Darko Zovko koji je srušio 670 čunjeva što je također apsolutni rekord kuglane, za pet srušenih čunjeva više nego što je to imao  Novljanin Dario Duda u travnju ove godine, pri čemu su još tri igrača Pakraca na istoj utakmici imali rezultat iznad svakom igraču željene granice od 600 čunjeva: Antonio Juranović 625, ovogodišnje pojačanje iz Novske Jasmin Ramić 611 što protiv Zovka nije bilo dovoljno za pojedinačni poen te Ilija Turković mlađi 604 što su ujedno bili i jedini pakrački pojedinačni poeni. Niti dobro ili bar solidno kuglanje ostalih Pakračana D. Štor 565, D. Špelić 546 i R. De Zan 570 u subotu  nije bilo dovoljno protiv izuzetno raspoloženih Požežana za pobjedu. U drugom kolu idućeg vikenda Pakrac-Papuk će na gostovanje u Kutinu protiv ekipe Ciglenice.

Jasmin Ramić

KK Slavonski banovac je također vrlo dobrim kuglanjem osvojio bodove pobjedom 5:3 protiv virovitičkog TVIN-a pri čemu su Banovčani također napravili odličan ekipni rezultat od 3450 čunjeva, 60 više od Virovitičana što im je i donijelo ukupnu pobjedu. Odlični su bili Davor Lepka (619) i Zvonko Gnezda (617) tako da je u subotu na pakračkoj kuglani srušeno čak šest rezultata iznad 600 čunjeva za što je nekada potrebna cijela polusezona. Preostali pojedinačni bod je donio T. Žgela (584), a u najboljem ekipnom rezultatu Banovčana na pakračkoj kuglani sudjelovali su još D. Jozipović (558) I. Hormot (553) i I. Hofman (519). Slavonski banovac idućeg vikenda gostuje u Đakovu protiv ekipe Silosa.    

Davor Lepka