DSC0457

Od 17. do 21. kolovoza u Pakracu se provodi tradicionalni 10. po redu „PaLi“ rukometni kamp namijenjen dječacima i djevojčicama rođenim 2008./2009. godine.
Ove godine u kamp je pristiglo četrdeset i dvoje djece, a grupu sačinjavaju rukometni talenti iz Novske, Nove Gradiške, Popovače te Lipika i Pakraca. Ovo ljeto kamp vode renomirana rukometna imena: Goran Bobić, trener u ženskoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske te trener mlađih kategorija u RK "Maksimir Pastela" iz Zagreba. Mladen Šulekić, trener u ŽRK "Novska". Vladimir Pipal, bivši trenera LiPe, ali i legenda kutinskog rukometa. Od domaćih predstavnika, tu je Anđelko Lucić, trener u mlađim kategorijama pakračkog rukometnog kluba ujedno i voditelj LiPine Škole rukometa.
Pod paskom navedenih rukometnih autoriteta, polaznici će kroz rečeno razdoblje odraditi ukupno sedam treninga u pakračkoj sportskoj dvorani, dok će usvojeno znanje prezentirati u nedjelju na završnom turniru. Rukometni kamp se provodi u organizaciji RK „LiPa“ Pakrac, a suorganizatori su Sportska zajednica Grada Pakraca i Zeleni Vrh.
Svim mladim rukometašima baza je na Omanovcu, gdje su im organizirani razni sadržaji. Pored samog boravka na „najljepšem brdu u Hrvatskoj“ organizator će sportaše odvesti do izletišta Dabar, na lipičke bazene, ali i provesti ih kroz Muzej Grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti.

 DSC0455