IMG 9307

Igrom za zaborav Hajduk je u 11. kolu MŽNL Brod/Požega došao do bodova pobjedom 4:3 protiv Papuka iz Velike.

Protiv osrednjeg suparnika Hajduk je u utakmicu ušao mlako, gosti su u prvih dvadesetak minuta imali nešto više od igre, no bez veće opasnosti pred golom pakračkog vratara Baloga. Hajduk nakon toga nailazi, preuzima inicijativu i konačno u 29. minutu, nakon prodora Keća po desnoj strani i udarca Krpana, Zandona posprema odbijanac za vodstvo 1:0. Dvije minute kasnije Čuljak s lijeve strane polusretno i spretno lobuje vratara za brzih 2:0 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena koje kvalitetom igre obje momčadi nije zadovoljilo malobrojne gledatelje na gradskom stadionu.

IMG 9304

U nastavak Hajduk ulazi malo agresivnije i već u 50. minuti nakon majstorskog proigravanja petom Benkovića, Grubišić rutinski pogađa za sigurnih 3:0. Koliko su zapravo bili 'sigurni' pokazalo se ubrzo. Misleći valjda da je utakmica riješena, nakon trećeg gola Pakračani neobjašnjivo staju, loptu prepuštaju gostima koji preuzimaju inicijativu i u razdoblju od 61. do 83. minute tri puta tresu Hajdukovu mrežu i šokantno dolaze do izjednačenja. Posebno indikativan bio je njihov treći pogodak postignut nakon auta u obrambenoj zoni te potom čak pet osvojenih tzv. 'ničijih' lopti, što dovoljno govori o pristupu Hajdukovaca u tom dijelu igre. Posljednja lopta u golu Hajduka trenutno je prizvala u sjećanje objektivno jedini prvenstveni kiks, onaj protiv Jakšića, kad se u posljednjim minutama ispustilo vodstvo od čistih 2:0 i izgubila dva boda.

Srećom, to se ovoga puta nije dogodilo, a od većeg belaja Pakračane je spasio Petrović, samo minut nakon izjednačenja, izvanrednim udarcem s više od 30 metara koji je odsjeo u lijevom donjem kuta Papukovog gola za konačnih 4:3.

Bodovi su tako ipak ostali u Pakracu, s njima se prije današnjih preostalih utakmica Hajduk nalazi na 4. mjestu prvenstvene ljestvice s 20 bodova. U pretposljednjem 12. kolu slijedi zahtjevno gostovanje kod drugoplasirane Požege.

„Nismo danas bili na razini, no najvažnije je da smo uzeli bodove. Odmah krećemo na pripremu za Požegu gdje nas čeka težak zadatak protiv zahuktalog domaćina. Želimo li do bodova morat ćemo pružiti puno, puno više nego danas“, komentar je trenera Hajduka Gostimira.

IMG 9287

IMG 9282