P6040028

U 4. kolu MŽNL SB/PŽ Hajduk je na Gradskom stadionu pred stotinjak gledatelja kao domaćin pobijedio Zadrugar iz Oprisavaca s 2:0 te je s ukupno 10 osvojenih bodova ponovo zasjeo na vrh prvenstvene tablice.

Derbi kola protiv dotad vodećeg Zadrugara Hajduk je otvorio odlično. Već u 4. minuti utakmice duga lopta Petrovića, upućena iz posljednje linije, preletjela je gostujuću obranu i loše postavljenog gostujućeg vratara i uz upornost mladog Benkovića rezultirala je pogotkom za 1:0.

P6040031

Nakon brzog vodstva Hajduk se razmahao i prijetio preko raspoloženih bokova gdje su kvalitetno probijali Keć s desna i Dietzman s lijeve strane, ali i odličnim dugim proigravanjima jučer odličnog Petrovića, koje je najčešće koristio brzonogi Zandona nerijetko ulazeći u obećavajuće situacije. Gosti nisu bili bezopasni i u prvom su djelu također imali svoje prilike, ponajviše preko neugodnog dvojca Galović – Blažević, no sve bez konkretne završnice. Hajduk je ipak nadmoćan, u sredini dovoljno agresivni sa sveprisutnim Grubišićem i Popovićem nameću se Zadrugarima i igru drže većinom na njihovoj polovini terena. U 32. minuti jedna naizgled obična i ne previše opasna akcija ponovo 'pali' i Hajduk podiže prednost na 2:0. Petrović pronalazi Zandonu unutar kaznenog prostora kojeg u primanju lopte gosti naivno fauliraju i sudac Gregurević opravdano svira penal kojeg sigurno realizira Petrović. Do odmora je Hajduk dodatno prijetio preko neuhvatljivog i razigranog Keća te Krpana, no rezultat se nije mijenjao.

P6040022

P6040024

U nastavku susreta gosti kreću nešto agresivnije, no sad već tradicionalno sigurna Hajdukova obrana s Majdancem i Baškierom lako je odolijevala i pravodobnim, čvrstim reakcijama držala je goste podalje od gola vratara Putaka. U 53. minuti Hajduk je zbog ozljede ostao bez vrijednog Popovića, no zamijenio ga je mladi napadač Čakarić koji je pred kraj susreta imao priliku utakmice kad se spustio s centra sam prema golu, no nije uspio zabiti.

P6040041

Tako je u konačnici Hajdukova predstava vrednovana sa samo dva pogotka u mreži Zadrugara, a prema prikazanom ne bi bilo nezasluženo da je izražena i većom razlikom. Sličnog razmišljanja nakon utakmice bio je i trener Hajduka Nebojša Gostimir:

„U svakom slučaju zaslužena naša pobjeda, gdje smo bili apsolutni bolji cijelu utakmicu, imali više izglednijih prilika, te je pobjeda trebala biti i izraženija. Čestitam mojim igračima na dobro odrađenoj utakmici“, kazao je Hajdukov strateg čijoj ekipi u 5. kolu predstoji možda i najteži ispit kvalitete jesenskog dijela prvenstva. Gostuju u Starom Slatiniku kod Svačića koji je drugi na tablici što ovu utakmicu ponovo određuje kao prvenstveni derbi kola.

Za Hajduk su igrali: Putak, Baškiera, Majdanac, Benković (od 71. Jozipović), Krpan, Zandona, Petrović (od 86. Šulc), Popović (od 53. Čakarić), Dietzman, Grubišić i Keć (od 79. Kligl).

P6040013