banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

skupština Hajduka svi

U narednom četverogodišnjem razdoblju Nogometni klub Hajduk vodit će novi ljudi u odnosu na dosadašnje razdoblje. Rezultat je to izborne skupštine održane sinoć na gradskom stadionu, a kako je objasnio dosadašnji predsjednik Marijan Prohaska ova temeljita rekonstrukcija uprave nije posljedica nikakvih sukoba nego upravo suprotno, dogovora, jer je stara garnitura zasićena dugogodišnjim radom i ne malim svakodnevnim klupskim obvezama. Umjesto Marijana Prohaske za predsjednika je izabran Vladimir Gazić, dosadašnji član uprave i direktor LRA Poduzetnički centar Pakrac. Njegovi zamjenici su Slavko Vuić i Ivan Tutić. Da Hajduk ne može bez Prohaski pokazuje i podatak da je za sportskog direktora imenovan Boris Prohaska koji se time nakon 22 godine igranja u raznim selekcijama Hajduka oprostio od aktivnog igranja. Novi voditelj škole nogometa je Darko Kelemen, a jedini koji je zadržao dosadašnju dužnost je tajnik Željko Babojelić. Marijan Prohaska ostaje u klubu kao predsjednik Nadzornog odbora. Novi izvršni odbor je kombinacija dosadašnjih i novih volontera.

Gazić predsjednik

Lani započeta dva važna projekta

Izvješćujući o radu u 2020. godini uz, u takvim dokumentima, neizbježnu koronu, koja je reducirala treniranje i natjecanje u kojima su Hajdukovi seniori zadržali u oba dijela lanjske sezone sredinu tablice u Međužupanijskoj ligi Brod-Požega, a mlađe kategorije ostvarile tri titule u županijskim ligama, Prohaska je naglasio dva projekta koja u Hajduku traju i danas. Jedan je izgradnja terena s umjetnom travom koji bi trebao biti završen idućeg mjeseca, a drugi je „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu s nepovratnih 1,378 milijuna kuna koji je nizom edukativnih i zabavnih radionica uvelike proširio Hajdukovu aktivnost i na ne-nogometne sadržaje, ali značajno unapredio građevinski i opremom prostor Hajdukova doma na gradskom stadionu pri čemu se projekt nastavlja tijekom cijele ove i pola iduće godine .

„U upravnim strukturama Hajduka sam od 2003. godine, a predsjednik od 2008. U tih 18 godina kroz Hajduk je prošlo jako puno igrača svih starosnih kategorija, trenera, članova uprave, donatora, volontera. Bilo je puno pobjeda i poraza. Bilo je puno konstruktivnih sastanaka i razgovora, ali i razmirica i suprotstavljanja mišljenja. Ako sam pri tom koga povrijedio, ispričavam se, nije bila namjera. Uvijek su svi takvi razgovori bili usmjereni u bolje Hajdukovo sutra. Stoga se zahvaljujem svim tim brojnim ljudima na suradnji i njihovom doprinosu. Danas izabranim dužnosnicima želim puno uspjeha i novih projekata. U Hajduku ću ostati i dalje, uvijek upravi na raspolaganju za pomoć i savjet“, završio je Prohaska izvješće o svom predsjednikovanju za čega je nagrađen pljeskom svih prisutnih.

pemac na skupštini

Proračun 1,33 milijuna kuna

U prošloj godini Hajduk je prihodovao 1,33 milijuna kuna pri čemu je 241.000 došla kao subvencija iz Sportske zajednice Grada, po 200.000 kuna su dali Grad Pakrac i Županijski nogometni savez za izgradnju igrališta s umjetnom travom, 600.000 je došlo iz programa Europske unije, 57.000 raznih donacija, te 30.000 kuna od članarina pri čemu je Babojelić naglasio da se lani članarina za djecu u nogometnoj školi nije naplaćivala u mjesecima kada zbog korone nije bilo aktivnosti pa je ona zbog toga manje nego prijašnjih godina. No potrošeno je 500.000 kuna manje jer će dio računa za izgradnju igrališta kao i aktivnosti iz programa Europskog socijalnog fonda doći na naplatu u ovoj godini.

Od gostiju posebno je srdačno pozdravljen Mario Lopar, predsjednik Rukometnog kluba Lipa kojem je to bila i čestitka za nedavni ulazak u drugu ligu, ali i zbog činjenice da je Gradu sugerirao da 50.000 kuna namijenjeni Lipi, a koje oni zbog izostanka natjecanja u vrijeme strogih epidemioloških mjera nisu potrošili, preusmjeri u Hajduk za izgradnju igrališta. Sadmir Skejo Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice Grada Pakraca je Hajduku poželio da završe lani započete projekte, ali i Prohaski da se i dalje sreću u radu Zajednice i na sportskim događanjima u Pakracu.  

Na kraju skupštine predstavljen je novi trener Nebojša Gostimir iz Daruvara koji ima dugogodišnje iskustvo treniranja različitih starosnih selekcija u Daruvaru i Grubišnom Polju, koji je najavio okupljanje prvog tima već za ovu subotu s obzirom da je prvo kolo nove sezone na rasporedu  21. kolovoza.

terner nebojša gostimir

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić