prazna kuglana

Od prosinca, zbog epidemioloških mjera, kugle i čunjevi su mirovali pa nisu održavane niti prvenstvene utakmice. Hrvatski kuglački savez je stoga zaključio prvenstva na svim razinama, a sve naše ekipe će se na jesen (valjda) natjecati u istom rangu u kojem su prošle jeseni započele.

Tablice su, zbog činjenice da nisu sve ekipe uspjele odigrati isti broj utakmica izračunate upotrebom koeficijenata odigranih utakmica i ostvarenih bodova. U 1.B HKL Pakrac-Papuk je iz osam utakmica ostvario tek jednu pobjedu i zauzeo 11 mjesto, posljednje od aktivnih klubova, jer je Podravka Koprivnica već ranije odustala od natjecanja.

U 2. HKL Slavonski banovac je iz sedam utakmica ostvario po tri pobjede i poraza i jednu neriješenu te je u konkurenciji 12 klubova sedmi.

U 3. HKL prekopakranska Sloga je iz sedam utakmica ostvarila pet pobjeda i jednu neriješenu i poraz te je ostvarila prvo mjesto. Lipik 1974 iz sedam utakmica nema pobjede i sa samo dva neriješena rezultata je posljednji.

KK Sloga

Ovo je druga nezavršena sezona za redom. Lani kuglači nisu uspjeli odigrati dva posljednja kola, a ove godine su igrali tek sedam ili osam utakmica, odnosno trećinu natjecanja. Promijeni li se epidemiološko stanje, razmjere negativnih posljedice toga ćemo vidjeti tek na jesen.  Najviše su stradali mladi kuglači koji su zastali u razvoju. No koliko će se onih starijih nakon tako duge pauze vratiti na staze i u natjecanja tek ćemo vidjeti.

U Pakracu priželjkuju nastavak kuglanja već u kolovozu, za kada planiraju održati i svoj tradicionalni turnir Kup Bljeska koji je izrastao u jedno od najjačih neslužbenih pojedinačnih turnira u kontinentalnom dijelu Hrvatske, na kojem je nastupalo i više od 80 igrača. U prvih 11 izdanja on je održavan tijekom travnja da bi lani, zbog epidemioloških mjera, bio održan u skraćenom izdanju u kolovozu.