IMG 8134

U sklopu Sportskih igara mladih danas se na igralištu kod stare Gimnazije igra kvalifikacijski Coca Cola Cup Požeško-slavonske županije, koji je u dvije kategorije okupio devet ekipa s područja Pakraca, Lipika, Daruvara, Sirača i Požege. Podijeljeni u dvije uzrasne kategorije 2006. (U15) i 2003. (U18) mladi hakleri će pokušati izboriti finalni turnir na koji putuju pobjednici skupina, a koji će biti organiziran na Rekreacijskom centru u Požegi u subotu (10. travnja).

U mlađoj dobnoj skupini nastupaju Lipa, Munjola, Kick off, Zadruga te NK Kamen Sirač, a u starijoj Druga stativa, Lambada, Dva promila i NK Kamen Sirač.

Osim pobjednika pakračkog turnira, sudionici finalnog turnira bit će i pobjednici kvalifikacijskog turnira od 7. travnja igranog u Pleternici, te onog sutrašnjeg koji će biti odigran u Požegi. Prilikom svečanog otvaranja natjecateljima su dobre rezultate poželjeli voditelj pakračkog turnira Siniša Grubišić te Alen Ivanović, županijski voditelj natjecanja iz Požege.

IMG 8124

Treba naglasiti da je pakrački turnir organiziran u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Podsjetimo, prošle godine su pakračke ekipe bile odlične na istom natjecanju te su u kategoriji 02 (Jet-ski) i 05 (Druga stativa) osvojili naslov županijskih pobjednika i ostvarili plasman na državnu završnicu u Splitu, isto tamo gdje će i ove godine igrati najbolje županijske ekipe. 

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od ožujka do svibnja nakon čega će uslijediti već opisana županijska i završno državno finale. 

IMG 8129

IMG 8125

IMG 8126