Neriješenim rezultatom 2:2 je jučer na svom stadionu Hajduk započeo prvenstvo u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod - Požega u čijem prvom kolu su dočekali nogometaše Slavonca iz Nove Kapele. Oko stotinjak gledalaca uz primjenu epidemioloških mjera nije vidjelo najbolje izdanje i sve mogućnosti Hajduka što je i razumljivo s obzirom da je ovo nakon skoro pola godine njegova prva prvenstvena utakmica s novim trenerom i podosta izmijenjenim sastavom u odnosu na lanjsku krnju sezonu.


Hajduk je započeo dobro, odmah preuzeo inicijativu i već u 7. minuti nakon duplog pasa Keća i Petrovića idealno je ne desetak metara od gola poslužen Zandona koji je prizemnim udarcem doveo Hajduk u vodstvo. Ubrzo gosti hvataju ritam i u potpunosti dominiraju terenom sve do kraja poluvremena. Posljedica toga je i gol koji je s 15-tak metara odlično odmjerenim udarcem u 30. minuti zabio Josip Mijić, ponajbolji nogometaš na terenu. Nakon izjednačenja gosti snažnu pritišću, stvaraju nekoliko izglednih prilika, ali ih ne realiziraju dijelom zahvaljujući i nekoliko dobrih intervencija golmana Putaka. I kada se očekivao kraj, gledatelji zadovoljni što će Hajduk na poluvrijeme otići bar s neriješenim rezultatom iz bezazlene situacije u posljednjim sekundama Petrović s oko 25 metara neobranjivo pogađa rašlje za 2:1. Hajduk je drugo poluvrijeme počeo puno agresivnije i rastrčanije da bi u 60. minuti nakon dugačkog pasa Komljenović u kaznenom prostoru bio nepotrebno srušen od gostujućeg stopera te je opravdano dosuđen jedanaesterac. Kazneni udarac Petrovića je uz pomoć stative i malo sreće gostujući vratar obranio. Nakon toga, vjerojatno zbog velike vrućine i sparine ritam utakmice je jako pao. U 75. minuti obrambena linija Hajduka nepotrebno si komplicira čistu situaciju da bi gosti uzeli loptu, a Hajdukova obrana čisti gol sprečava izbacivanje u korner iz kojeg gosti dolaze do izjednačenja i konačnih 2:2 što je i realan rezultat jer su se gosti pokazali kao dobra ekipa.
U idućem kolu Hajduk u nedjelju gostuje u Kaptolu koji je jučer kao gost također odigrao 2:2 u Kuzmici, a trener Kužilek će imati na raspolaganju Kovačića i Grafinu koji zbog kartona iz prošle sezone nisu konkurirali za sastav u ovoj utakmice. U kontekstu toga vrijedno je izdvojiti i podatak da na ovoj utakmica nakon dužeg vremena Hajduk nije dobio niti jedan karton, a u korektnoj utakmici solidan sudac Grozdan Gavranić iz Sl. Broda gostujućim igračima je pokazao dva žuta.

Sastav Hajduka: Putak, Dupor, Popović, Prohaska (od 54. Grubišić), Zandona (od 29. Svjetličić), Petrović, Krenek (od 85. Čuljak), Dietzman (od 67. Nikić), Krpan, Komljenović, Keć. Trener Kužilek.