banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Zvonko Martinović je novi predsjednik Nogometnog kluba „Slavonija“ iz Prekopakre. Odlučili su to njegovi članovi na skupštini što je jučer održana u klupskim prostorijama na Matkovcu.

On je na toj dužnosti nakon osam godina zamijenio Edu Bahnika koji je jučer podnoseći izvješće o radu kratko sabrao svoje osmogodišnje predsjednikovanje ističući da je 2012. godine bio uopće upitan opstanak kluba, da su 2016. godine bili jesenski prvaci tadašnje 3. ŽNL, da bi prošlu zimu završili u konkurenciji 10 klubova kao petoplasirana ekipa u 2. ŽNL, što je ocijenio dobrim. O radu s ekipom je izvješće podnio trener Davor Sudetić koji je kao cilj za proljetnu sezonu istaknuo plasman u gornji dio tablice radi čega će pripreme početi 25. veljače, a do prvog kola, 29. ožujka odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Inače svi govornici su kao cilj istaknuli pokretanje juniorske ekipe, ali i da to neće biti moguće s 20.000 kuna koliko su lani dobili iz Sportske zajednice Grada Pakraca. U tom je naročito dosljedan bio novi predsjednik Z. Martinović zahtijevajući iz gradske kase više sredstava za rad kluba, jer s 31.000 kuna koliko je prema blagajničkom iscrpnom izvješću Antuna Širca iznosio lanjski proračun, to neće biti moguće.

Pakrački dogradonačelnik Marijan Širac, osim protokolarne čestitke i lijepim željama za uspješan rad kluba, naročito u pokretanju mlađih kategorija, ih je pozvao da sudjeluju u radu Sportske zajednice i izradi pravilnika temeljom kojeg Sportska zajednica po klubovima raspodjeljuje sredstva dobivena iz gradskog proračuna. On je obećao da će Grad sudjelovati u izradi rasvjete na polovini terena.

I Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice je ponovo govorio o načinu raspodjele sredstava naglasivši da bodove, koje kasnije znače novce, nose i mlađe kategorije kao i stupanj natjecanja. Antun Fričer pak smatra da nije problem u pravilniku, nego Grad treba povećati iznos namijenjen sportskim udrugama.

Uobičajeno za Prekopakru, u radu skupštine su sudjelovale sve njihove mjesne udruge kao i predstavnici mjesnog odbora, a prisjetili su se i lani preminulog dugogodišnjeg igrača, trenera i predsjednika Josipa Penezića.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić