banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U utakmici 10. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je na domaćem terenu pobijedio Šokadije iz Babine Grede s 2:0 i upisao treću pobjedu u nizu koja ga svrstava u gornji dio prvenstvene tablice.


U odličnoj nogometnoj predstavi pred stotinjak gledatelja Hajduk se postavio dominantno od prve minute i u prvom poluvremenu, kroz stalni pritisak, nekoliko puta došao u priliku zatresti gostujuću mrežu. U tom dijelu susreta uspio je samo jednom i to iz opravdano dosuđenog jedanaesterca koji je u pogodak pretvorio Kovačić. U nastavku susreta trener Hajduka Siniša Grubišić radi nekoliko izmjena, osvježava srednji i napadački red te dodatno pojačava pritisak na gostujućoj polovini. Sve to na naplatu dolazi u 60. minuti kad se mladi Grubišić najprije varkom riješio gostujućeg braniča, a potom s desetak metara iskosa rutinski pospremio loptu iza leđa vrlo dobrog vratara Šokadije Ličanina za konačnih 2:0.

Unatoč boljoj igri Hajduka i zasluženoj pobjedi svidjeli su se i gosti. Nisu se odlučili potpuno zatvoriti u vlastiti šesnaesterac i samo ispucavati loptu već su svoju priliku tražili kroz kratku pas igru, a zadnjim dodavanjem uglavnom su upošljavali opasnog Maroševića koji je zadavao ponajviše glavobolje jučer odličnoj i nepogrešivoj Hajdukovoj obrani predvođenoj sigurnim Baškierom te Resom i Rekavićem. Ono malo što je i prošlo, sigurno je branio mladi Častek.
Ovom pobjedom uhvaćen je priključak s vodećima, drugo mjesto udaljeno je svega tri boda, a nakon nekompletnog 10. kola Hajduk se nalazi na 6. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Pobjedničku seriju pokušat će nastaviti sljedeće subote u Vukovaru kod drugoplasirane Vuteks Sloge.
Protiv Šokadije su igrali: Častek, Komljenović, Rekavić, Baškiera, Kovačević (od 73’ Krenek), Petrović (od 75’ Dietzman), Res, B. Prohaska (od 46’ Grubišić), Kaurin, Grafina (od 46’ Filipović), Kovačić (od 79’ Krpan). Trener: Siniša Grubišić

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić