Hajduk je kao domaćin poražen minimalno 0:1 od Slavonca iz Tenje u utakmici 7. kola MŽNL Slavonije i Baranje odigranoj u subotu pred pedesetak gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu.

S razlogom su navijači Hajduka s nestrpljenjem čekali ovu utakmicu. U goste je doputovala jedna od ekipa s mizernim prvenstvenim učinkom od tek jedne pobjede i čak pet poraza - kao stvorena za popravljanje ništa boljeg dojma koji su pakrački nogometaši ostavili u dosadašnjem djelu prvenstva.

A loš dojam na kraju su popravili gosti. Na teren je ponovo izašao neuvjerljiv Hajduk. U odnosu na ranije kolo pojačan oporavljenicima Cerovečkim i kapetanom Baškierom, beskrvan i mlak s rijetkim izuzecima, nije uspijevao ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Iz prvog dijela vrijedna spomena tek su dva kornera iz kojih su dvaput glavom ozbiljno prijetili Krenek i Šugić, no odlično je intervenirao golman gostiju Džanko. S druge strane gosti nakon jedne neodlučnosti kompletne Hajdukove obrane, bezazlenu akciju u 32. minuti pretvaraju u vodstvo što je ujedno bilo i sve što smo od njih vidjeli u prvom djelu, pa i u cijeloj utakmici.

U nastavku susreta trener Trbara radi izmjenu, umjesto Lesičaka uvodi mladog Dietzmana koji u igru unosi malo živosti, volje i borbenosti što i rezultira stalnom igrom na gostujućoj polovini terena. Usprkos tomu, sve domaće napade protivnička obrana uspješno je otklonila ili su završili u rukama odličnog gostujućeg vratara. Vrijedi istaknuti tek majstoriju Cerovečkog koji je sredinom nastavka primio jednu loptu u šesnaestercu, oslobodio se čuvara i snažno tukao, no lopta je odsjela na vratnici. Od 64. minute gosti su igrali s jednim, a od 85. minute i s dva igrača manje, no to ove subote neraspoloženim Hajdukovcima nije bilo dovoljno da bi spasili makar bod. Valja reći da im je u ovom susretu nedostajalo i malo sreće, no sreća prati hrabre, a Hajduk već standardno domaće susrete odrađuje bojažljivo, mekano i nedovoljno agresivno. Dojam je da se s ovakvim igračkim kadrom, pogotovo kad su svi na broju, može i mora odvažnije ući u domaće utakmice.

Utrka za prvom pobjedom i bodovima nastavlja se narednog vikenda kada u sklopu 8. kola Hajduk gostuje kod Zrinskog u Jurjevcu.