Nogometaši Hajduka osvojili su važna tri boda na gostovanju u Našicama gdje su pogocima Kaurina i kapetana Kovačića slavili s 2:0. Nastavak je to bodovnog niza započetog prošlo kolo u Pakracu kad je Hajduk minimalno slavio protiv Zrinskog iz Jurjevca.

Prema riječima trenera Trbare Hajduk je u Našicama krenuo oprezno. Iako domaćini i nisu u naročitoj formi valjalo je održati pozitivan niz pa je uz opreznu igru Hajduka prvo poluvrijeme kvalitetom prevagnulo na stranu domaćina koji svoju blagu dominaciju nije uspio kapitalizirati.

„Nakon takvog poluvremena, na odmoru smo zaključili da se nema što čekati i krenuli smo po sva tri boda. Agresivni u obrani i koncentrirani u napadu brzo smo se nametnuli domaćinu i poveli nakon odličnog prodora Karla Stokića koji je centrirao na drugu vratnicu gdje je bio Ivan Kaurin i poentirao za vodstvo. Nakon toga sve je bilo na našoj strani i samo pet minuta kasnije postavljamo konačan rezultat nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca. Siguran je bio povratnik u momčad kapetan Darko Kovačić.“

Više niti ne treba posebno naglašavati da Hajduk niti ovu utakmicu nije igrao kompletan. Iz raznih razloga nedostajali su ponovo Antonio Zanetti, Stjepan Matijašević, Marko Giacometti, Darko Dietzman pa je Trbara na klupi imao samo rekovalescenta Ivu Mijića  i Marijana Bosnara. Tri osvojena boda na strani odmah su popravila ukupan dojam pa se Hajduk sada na tablici nalazi na 10. mjestu s osam osvojenih bodova, tek bodom manje od susjeda na tablici i sljedećeg protivnika Jadrana iz Gunje koji u Pakrac dolazi naredne subote. Hajduk bi prema najavama trebao biti kompletniji no inače, no kako se do sada pokazalo sastav Pakračana bit će upitan do pred samu utakmicu.

Kod županijskih ligaša, Lipik je poražen kod kuće od Sloge iz Trenkova 0:3 i polako tone u ukupnom poretku. Drugoligaši se nisu proslavili, lokalni derbi između Croatie iz Donje Obriježi i susjeda iz Badljevine je odgođen, dok su Dobrovčani deklasirani u Brodskom Drenovcu s čak 5:0.

U trećeligaškom društvu Slavonija je u Golobrdcima osvojila vrijedan bod, završilo je 0:0.