banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

aktu 1

Aktualni sat, koji je jučer trajao „ekspresnih“ 20 minuta, otvorio je Tomislav Novinc (HDZ) pitanjem o završetku radova vraćanja u prvobitno stanje Ulice Ivana Gorana Kovačića nakon izvođenja radova aglomeracija te može li se očekivati novi asfaltni sloj u toj ulici. A. Blažević odgovorila je kako je produženje završetka projekta aglomeracija 74 dana što obuhvaća radove saniranja, za asfaltiranje cijele ulice trenutno nema sredstava u proračunu, no sve kritične ulice doći će na red u naredne dvije godine.  

Katarinu Lahovsky Kobetić (HDZ) zanimalo je imali zainteresiranih za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni II te planiraju li se spustiti ivičnjaci u gradu za potrebe invalida i majki s djecom u kolicima. Blažević je odgovorila kako je natječaj završio i ima jedan ponuditelj, a o detaljima će biti govora naknadno. Pročelnik Marijan Malogorski potvrdno je odgovorio vijećnici Lahovsky Kobetić, ivičnjaci će se spustiti posebno na kritičnnim mjestima u centru, a što se tiče visokog ivičnjaka ispred upravne zgrade u očekivanju su početka radova koji su trebali krenuti još u ožujku.

Hoće li proraditi javna rasvjeta u Glavici, a u zaseoku Romanići prokopati jarci i sanirati most zanimalo je Nadu Todorović (SDSS). Gradonačelnica je rekla kako će javna rasvjeta proraditi ukoliko postoje svi infrastrukturni preduvjeti, a o fazi radova u Romanićima pročelnik Malogorski odgovorit će pisanim putem.

Anita Skalnik (HDZ) pitala je u kojoj je fazi spajanje tvrtke Vode Lipik s požeškom Tekijom, a na to pitanje nadovezao se i Zoran Krejči (SDP) pitanjem je li gradonačelnica, ukoliko postoji mogućnost odabira, za pripajanje ili samostalnost tvrtke.

Blažević je rekla kako je odluka koju je donijela Vlada je na Ustavnom sudu i nije donešeno nikakvo rješenje stoga se i ne rade nikakvi pravni koraci spajanja, a osobno bi voljela da Vode Lipik ostanu samostalne ukoliko bude mogla donositi bilo kakve odluke.

Mile Vujić (SDP) upitao je gradonačelnicu može li se što poduzeti u uklanjanju vrana iz užeg dijela Pakraca te je li istina da će se u Pakracu obnavljati  plinska mreža. Pročelnik Marijan Malogorski rekao je kako su vrane zaštićena vrsta i tu ne postoji zakonska mogućnost intervencije gradske uprave, a za obnavljanje plinske mreže nema informaciju, a gradonačelnica se osvrnula odgovorom kako plinska mreža nije u nadležnosti Grada.

Zorana Krejčija (SDP) zanimala je opstojnost Turističke zajednice grada Pakraca s obzirom da u skladu s novim zakonom do 30. lipnja treba izabrati direktora, a nakon tri objavljena natječaja još nije izabran, te kako će se odvijati rad turističke zajednice ako se nitko ne javi kako će se namaknuti dodatna sredstva za novozaposlenog. Gradonačelnica je odgovorila kako smatra da direktor mora znati namaknuti dodatna sredstva te se nada kako će biti prijavljenih i mogućnost odabira najboljeg kandidata jer budući direktor mora dati svoj plan i program rada za naredno mandatno razdoblje. Rokovi još traju i gradonačelnica je istaknula kako ne bi voljela da se turistička zajednica ugasi.

aktu 2

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić