HDZ Milek Medium

Nitko ne može biti zadovoljan rezultatima lanjskog popisa stanovništva. No činjenica je da je ukupan manjak stanovnika u odnosu na popis od prije 10 godina manji od onoga koji nam je predviđala statistika Državnog zavoda za statistiku što pokazuju da gradske mjere pronatalitetne politike daju rezultata. Kod nas nije problem odnos odseljavanja i doseljavanja  stanovništva nego omjer nataliteta i mortalitete koji je takav da se svake godine rađa manje djece nego što umire stanovnika, odgovorila je gradonačelnica Anamarija Blažević u aktualnom satu sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac na pitanje vijećnika Mihaela Andrijanića (HDZ) o rezultatima popisa stanovništva.

Zorana Krejči (SDP) je interesiralo je li ikada Povelja počasnog građanina uručena generalu Anti Gotovini i da li se poziva na svečane sjednice Gradskog vijeća. Gradonačelnica, s obzirom da je to priznanje dodijeljeno prije njenog mandata, nije znala o uručivanju  odgovoriti pa će odgovor doći pismeno, a po pitanju pozivanja je rekla da se redovito svi počasni građani pozivaju na svečanost u povodu Dana Grada. 

Ostala pitanja su bila uglavnom uobičajeno usmjerena komunalnoj i prometnoj problematici pa je Krejči svoje drugo pitanje iskoristio da dobije gradonačelničin komentar o pripajanju Voda Lipik požeškoj Tekija iskazavši mišljenje da je sve snage trebalo usmjeriti na opstanak lokalnih tvrtki jer nitko nam ne može željeti bolje od nas samih. Anamarija Blažević je rekla da na takvu problematiku treba gledati racionalno, a ne emotivno. Nitko nam ne može uzeti cijevi i drugu infrastrukturu i samo pripajanje naše tvrtke požeškoj zdravoj tvrtki samo po sebi ne mora značiti ništa loše. Uostalom cijela procedura je zakonska obveza, a ne njena ili odluka Gradskog vijeća.

Karla Reka (HDZ) je interesiralo u kojoj mjeri građani koriste nedavno ustanovljenu internet aplikaciju preko koje građani mogu prijaviti komunalni nered. Odgovorio je pročelnik Marijan Malogorski podatkom da je u mjesec dana njenog postojanja obavljeno 24 prijave od kojih je 17 riješeno, šest u obradi, a jedna tek zaprimljena ocijenivši to dobrim jer se na taj način brže rješavaju problemi kao što je kvar na javnoj rasvjeti, srušeni prometni znak i slično. Tomislav Novinc (HDZ) je nakon svog pitanja dobio odgovor da je brza cesta Kovačevac-Trokut do čvorišta Lipovljani u fazi projektiranja koje će biti odrađeno u tri faze, Nada Todorović (SDSS) da će sanacija lokalnih cesta započeti nakon 15. ožujka pa će na red doći i one u Branešcima i Donjim Grahovljanima.

Dr. Kristinu Milek  (HDZ) je interesiralo hoće li se nakon završetka aglomeracije razina gradskih zelenih površina podići na višu razinu na što joj je gradonačelnica rekla da uvijek kod projektiranja modernizacije prometnica je u planu i zelenilo. Na tom planu postoji zacrtana dinamika prema kojoj će u ovoj godini biti uređene po završetku zelene površine u Strossmayerovoj, Gundulićevoj i Ulici kralja Tomislava. Već je ugovorena tvrtka koja planira temeljito te radove što je ilustrirala činjenicom da su obavljena snimanja dronom, kao i da je u tijeku analiza tla nakon koje bi trebalo biti poznato koje su biljne vrste najpovoljnije za sadnju. Također u tijeku je sanacija prometnica na Trgu bana Josipa Jelčića kao i na modernizaciji Ulice Alojzije Janković i već je  ugovorena i sadnja zelenila. 

dio HDZ Medium