tiskovna SDSS

„Jako sam zadovoljan napretkom koji vidim u Pakracu, u njegovoj gradskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi. Često sam ovdje, a zadnjih godinu dana vidi se doista značajan napredak i to me raduje, jer Pakrac više nije grad u kojem se na svakom mjestu vide tragovi rata, oštećenja i devastacije nego je postao jedan od urbanih zapadnoslavonskih centara kakav je bio tijekom stoljeća. Jednako tako ističem da je srpska zajednica u posljednjih nekoliko godina značajno napredovala u Pakracu, Lipiku i cijeloj Požeško-slavonskoj županiji i da predstavlja jedan od najboljih primjera razvoja srpskih organizacija i njihovih međusobnih odnosa harmoniziranosti i usklađenosti u radu: Prosvjete s jedne strane, manjinskih vijeća s druge strane, stranke s treće strane i posebno Srpske pravoslavne crkve. Taj odnos može služiti kao primjer nizu drugih sredina“, izjavio je Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik Samostalne srpske demokratske stranke na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji upriličenoj u povodu nedjeljnih lokalnih izbora na kojoj je došao dati podršku kandidatima ove stranke Nikoli Ivanoviću za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine i Mirsadi Damjanović Popović za dogradonačelnicu Pakraca, kao i listi ove stranke za gradsko vijeće. 

Izrazio je nadu kako će s novom zamjenicom pakračke gradonačelnice Mirsadom Damjanović Popović taj rad biti još uspješniji i da će suradnja između gradonačelnice i njene zamjenice biti plodotvorna i korisna Pakracu i svim njegovim građanima kao i na korist srpske zajednice i njezinih specifičnih potreba.

„Srpska zajednica u Požeško-slavonskoj županiji treba novu snagu, energiju i viziju i novog čovjeka. Mi smo u SDSS-u iznimno zadovoljni zato što je Nikola Ivanović naš kandidat za zamjenika župana. U novoj podjeli uloga svakako je drugi čovjek u županiji i sigurno desna ruka buduće županice. Kao što pakračka eparhija dugo nije imala vladiku kakvoga danas ima tako istovremeno će i Požeško-slavonska županija imati zamjenika župana kakvog nije imala otkako postoji ovaj institut“, rekao je Pupovac.

Mirsada Damjanović Popović je najavila nastavak suradnje i drugih aktivnosti koje je Nikola Ivanović, sadašnji dogradonačelnik, započeo na području Grada Pakraca naglasivši pri tom značaj rada s djecom i mladima.

Nikola Ivanović je istaknuo u prošlom mandatu kupovinu i adaptaciju Srpske kuće u središtu grada koja će biti uskoro otvorena kao i unapređenje i suradnju odnosa unutar srpske zajednice u gradu i Županiji, čime su smanjene prijašnje podjele unutar srpskog naroda, kao i unaprjeđenje komunalne i društvene infrastrukture kroz adaptaciju domova u Gornjoj Šumetlici, Kraguju i Branešcima.

Odgovarajući na novinarska pitanja, osim svoje pobjede kao cilj na ovim izborima je istaknuo da SDSS u Pakracu i dalje ostane vijećnička stranka, mada im mali broj kandidiranih lista omogućuje i borbu za drugo vijećničko mjesto.  

Osim na tiskovnoj konferenciji, čelnik SDSS-a je jučer posjetio Kraguj, središte Pakraca te Šeovicu i Japagu.