Prvim cjelovečernjim samostalnim koncertom vokalne skupine Osnovne glazbene škole Pakrac "Contesse" koju čine učenice Ana Kobetić, Kristina Zednik, Marta Filipović te Sara Komljenović koja je nije mogla nastupati zbog bolesti, nastavljene su sinoć kulturne večeri u dvorištu kurije Janković.

DSC_9479

Pod vodstvom profesorice Tee Silađi u jednosatnom koncertu predstavile su jedinstven način izvedbe i pjevanja različitih glazbenih stilova, pa su sinoć posjetiteljima izvele 12 poznatih skladbi, od popularnih ljubavnih, duhovnih do klasičnih obrada, te su na sinoćnjem repertoaru bile pjesme poput Leonarda Cohena, Elvisa Presleya, Abbe, Gibonnija ili Georga Weissa. Mlade talentirane učenice posjetitelji s nagradili gromoglasnim pljeskom pozivajući ih na bis.

Iako kao vokalna skupina djeluju tek godinu dana Pakračani su njihovim nastupima imali prilike prisustvovati na božićnom koncertu, a iskustva u nastupima imaju i na međužupanijskim smotrama te natjecanjima dječjih pjevačkih zborova u sklopu velikog pjevačkog zbora OGŠ Pakrac.

DSC_9478

Od svibnja ove godine članice imaju i umjetničko ime "Contesse" ( u prijevodu "grofice") koje ima dvojako značenje; prvo se odnosi na njihovo glazbeno obrazovanje, boravak i rast u pakračkog glazbenoj školi koja se nalazi u dvorcu grofa Jankovića, prostoru poznatom po glazbenom salonskom zanimanju, dok je drugo značenje u izvedenici iz riječi contesse – "con te" što u prijevodu sa talijanskog jezika znači "s tobom", karakterističnom osobinom sve četiri članice, predstavila je na početku koncerta Kristina Zednik, jedna od pakračkih talentiranih  "Contessa".