Sam svoj influencer prva radionica roditelji plakat page 001

Gradska knjižnica Pakrac započinje s realizacijom projekta „Sam svoj influencer“, koji se financira sredstvima Agencije za elektroničke medije kao jedan od odobrenih projekata Javnog poziva za prijavu projekata i aktivnosti na temu poticanja medijske pismenosti u 2022. godini. Prva aktivnost projekta upravo je predavanje / radionica za roditelje učenika 5. – 8. razreda, pod nazivom „Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana“, a održat će se 12. travnja u 18 sati, u prostoru knjižnice.

Na predavanju / radionici govorit će se najviše o tome kakav utjecaj prekomjerna upotreba digitalnih uređaja ima na svakodnevno funkcioniranje djece i kako roditelji mogu učiniti neke promjene i djelovati preventivno u tom smjeru.

Projekt su osmislile i realiziraju Katarina Ruškan Simić i Ivana Širac, obje pakračke socijalne pedagoginje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

„Jako nam je važno da informacija dođe do što većeg broja roditelja, budući da je tema izuzetno važna i korisna i cilj nam je pomoći svima koji su često nesvjesni ogromnog utjecaja društvenih mreža i digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“, poručuje Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.