Za pakračke osnovce i srednjoškolce danas nema nastave. Većina pakračkih prosvjetara priključila se štrajku nastavnika i drugih zaposlenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

U Osnovnoj školi braće Radića Pakrac svi nastavnici su u štrajku i redovna nastava nije organizirana, jedino radi program produženog boravka. Kako je rekla ravnateljica Sanja Delač, malobrojna djeca koja su ostala u školi su zbrinuta, dok su ostala sigurno poslana kući ili im je organiziran javni prijevoz za učenike putnike.

Štrajku su se priključili i svi učitelji u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac, a neki učitelji vanjski suradnici koji će nastavu unatoč štrajku držati, o tome će telefonski obavijestiti svoje učenike.

Većina radnika Srednje škole Pakrac nije u štrajku. Za učenike koji dođu u školu je organiziran odgovarajući oblik odgojno-obrazovnog rada. Učenički dom Srednje škole Pakrac radi i pruža potpunu skrb učenicima-korisnicima usluga doma, stoji u obavijesti na službenim stranicama pakračke srednje škole.

Kako su nam potvrdili sugovornici, prema trenutnim informacijama kojim raspolažu, sutra će se održati redovna nastava u svim obrazovnim ustanovama u Pakracu.