Da matematika nije nikakav bauk, pokazali su sinoć učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole braće Radića Pakrac koji su sudjelovali na Večeri matematike, manifestaciji u školama koje diljem Hrvatske organizira Hrvatsko matematičko društvo.

Na ovom zabavnom i neformalnom obliku nastave iz matematike sudjelovali su i roditelji koji su na interaktivnim radionicama zajedničkim snagama pokušavali što uspješnije rješavati različite zadatke poput mozgalica, matematičkih slagalica i pitalica koje su prilagođene svakom uzrastu.

„Cilj ovakvih manifestacija je zapravo popularizirati matematiku na način da ju djeca dožive na zabavan i drugačiji način, a sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva i zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo. Drago nam je da su se učenici i ove godine odazvali u velikom broju“, rekla je Manuela Paragi, nastavnica matematike, koja je uz kolege matematičare Martina Brkića, Martinu Špejić i Jovanu Borojević organizatorica večeri matematike u pakračkoj osnovnoj školi.

Učenici i učitelji matematici su posvetili cijeli studeni te su raspisali i natječaj povodom Večeri matematike za izradu maskote ili plakata na temu „Sveti Nikola od geometrijskih likova (tijela)“ na kojem je prvo mjesto zauzela Antonija Kiš, učenica 6. razreda, te joj je ravnateljica Sanja Delač prilikom sinoćnje manifestacije uručila pohvalnicu i prigodni poklon.