Učenici 3. razreda medicinskih sestara i tehničara Srednje škole Pakrac jučer su u matičnom vrtiću „Maslačak“ održali edukativno predavanje mališanima o dentalnoj higijeni.   Na zabavan način,  kroz priče, pjesme i igre koje su osmislili srednjoškolci, vrtićancima su pokazali koliko je važno za zdravlje pravilno i redovito prati zubiće te kako to učiniti na najbolji način.

dsc_7149

„Ovo je jedan od projekata kojeg provode pakrački srednjoškolci uz pomoć mentora u vrtićima, a koji je u sklopu  predmeta „Zdravstvena njega zdravog djeteta i adolescenta“. Ovim edukativnim projektom smo htjeli  obilježiti i Dječji tjedan i jako sam zadovoljna kako su projekt osmislili srednjoškolci i kako su ga pozitivno prihvatili mališani“, rekla nam je nastavnica Jelena Ivanović, voditeljica aktiva zdravstvene grupe predmeta Srednje škole Pakrac.

Višnja Klobučar, ravnateljica vrtića, istaknula je kako će se takvi slični projekti nastaviti u suradnji sa Srednjom školom Pakrac samo druge tematike dodavši kako takve inicijative imaju višestruku dobrobit, kako za vrtićance, tako i za srednjoškolce.

Edukativni program o dentalnoj higijeni pakrački srednjoškolci predstavili su prošli tjedan i u svim područnim vrtićima.