banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

smotra lijepog pisanja

U Osnovnoj školi braće Radića Pakrac po prvi put je održana međuškolska "Smotra lijepog pisanja" u kojoj su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda iz Pakraca, Lipika i Poljane. Školarci su pokazali svoje umijeće pisanja – lijep, točan i uredan rukopis, a osim toga ocjenjivalo se i poštivanje pravopisa.

„Ovom smotrom želimo promovirati ljepotu rukopisnog pisma, vjerujemo u lijepo pisanje jer će svaki pisani trag ostati za budućnost. Netko će nekada pročitati naše rečenice pa neka one budu čitke i neka nešto lijepo ostavimo za sobom“ rekla je Sanja Delač, ravnateljica OŠ Pakrac na otvaranju smotre.

smotra lijepog pisanja namjesnik

Učiteljica Dubravka Namjesnik, ujedno i jedna od organizatorica smotre istakla je da „kao učitelji vjerujemo da se mora poštovati gramatika i pravopis jer to pokazuje odnos prema književnosti, jeziku, njegovanju vlastitog nacionalnog identiteta. Obzirom na to da su nove generacije manje strpljive, imaju manje koncentracije i fokusa, vjerujemo da mi kao razredna nastava i temelj u školstvu trebamo promovirati rukopisno pismo i zapis onoga što želimo pokazati i reći drugima jer i govor i pismo odaju školovanost, kulturu i osobnost svakog pojedinca.“ Školski zbor učiteljice Kornelije Kobetić kratkim nastupom otvorio je ovogodišnju međuškolsku smotru lijepog pisanja.

smotra lijepog pisanja nastup
Komisija dodijeljena za svaki razred procijenila je uspješnost odrađenog zadatka te izabrala najbolje. Roko Balog iz Poljane osvojio je prvo mjesto među prvašićima, Marta Balešić iz pakračke škole prvo mjesto iz drugih razreda; Paola Glazer iz lipičke škole zauzela je prvo mjesto među trećim razredima, dok je Josip Jurić iz Poljane bio prvi među četvrtim razredima.

smotra lijepog pisanja ispit

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić