banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

2022 06 03 11.36.44 Medium

Božidar Savi, inicijator i nositelj organizacije i gradonačelnica Anamarija Blažević danas su službeno otvorili 10. godinu za redom najveću regionalnu izložbu HI-FI opreme koja je nizom popratnih kulturnih sadržaja postala pakračka prepoznatljivost. Već cijelo desetljeće Multipak u Pakracu na inovativan način ostvaruje sinergiju zvuka, slike i riječi s naglaskom na njihovoj izvrsnosti i zajednički je projekt Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshop-a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

„Multipak je nama svake godine izazov, a posebno nam je drago vidjeti pun grad ljudi, kada posjetitelji dođu sa svih strana. Moram priznati da smo poznatiji izvan lokalnih okvira i volio bih kad bi naši sugrađani više posjećivali naše sadržaje. Slušaonice su spremne, posjetite radionice, uživajte u koncertu, a dogodine očekujemo još više i još bolje“, rekao je Božidar Savi.

2022 06 03 11.39.07 Medium

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, koja je tom prilikom čestitala organizatorima i naglasila kako je „Multipak“ jedan od najdražih i najboljih manifestacija u gradu koju organiziraju, ne samo za sugrađane, nego i za posjetitelje izvana u želji da dobru i pozitivnu energiju i dojmove prenose u krajeve iz kojih dolaze.  

Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, rekla je kako su se organizatori potrudili da program jubilarnog Multipaka bude sadržajan i bogat te njegovom raznolikošću proslave 10. obljetnicu pozvavši posjetitelje i sugrađane da obiđu slušaonice te posjete sutrašnja događanja u dvorištu kurije Janković. Zahvalila je pri tom svim zaposlenicima institucija koje su sudjelovali u organizaciji, vođenju programa te volonterima.

Svečanost otvorenja Multipaka uveličali su i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac.

2022 06 03 11.35.35 Medium

I ove godine sve posjetitelje Multipaka očekuje preko 40 slušaonica s više od 40 izlagača iz cijele Europe na kojem će se predstaviti HIFI i home cinema uređaji koje je nemoguće u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu. Izložba je postavljena u prostorima Muzeja grada Pakraca, Osnovne glazbene škole Pakrac, Gradskoj vijećnici, Turističkoj zajednici Grada Pakraca i u prostoru Robertoshopa koju građani mogu razgledati do sutra do 21 sat.

2022 06 03 11.33.04 Medium

Tijekom dana održava se i ulični atelje s akademskom slikaricom i voditeljicom Zoranom Unković kojoj su se pridružili učenici Srednje škole Pakrac sa svojom nastavnicom Katicom Egredžijom te u sklopu radionice koja je započela jučer oslikavaju i završavaju mural s lokalnom tematikom na jednom od zidova dvorišta kurije Janković.

2022 06 03 11.33.24 Medium

Jubilarni Multipak sutra 4. lipnja od 10 do 21 sat donosi pregršt događanja u dvorištu kurije Janković, od cjelodnevnih slušaonica, multi šetnji, izleta te vožnje e-biciklima, do predstavljanja vodiča za razumijevanje i pravilnu uporabu kvalitetnih uređaja za hi-fi reprodukciju zvuka u stanu autora Milana Rupića te glazbenog wellnessa koji će voditi psihologinja Ivana Marin, a posebna glazbena poslastica bit će koncert legendarnog benda Psihomodo pop s početkom u 21 sat.

2022 06 03 11.48.05 Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić