Trio Solenza, sastav kojega čine sopranistica Arijana Gigliani Philipp, Bruno Philipp na klarinetu i Ivan Batoš na glasoviru nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac.

Pakračku publiku na početku pozdravila je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glzbene škole Pakrac, rekavši kako je sinoćnjim koncertom otvorena sezona koncerata u ovoj školskoj godini, a nastup je održan u suradnji Ministarstva kulture i OGŠ Pakrac.

Pred pakračkom su publikom u 45-minutnom programu gosti, između ostalog,  izveli i djela Claudea Debussya, Antonina Dvoraka i Blagoja Berse, a Pakračani koji vole klasičnu glazbu moći će uživati u sljedećem koncertu koji će biti organiziran već za tri tjedna o čemu će biti najava.

Trio Solenza na hrvatskoj glazbenoj sceni djeluje od 2006. godine. Uz probranu literaturu skladbi originalno pisanih za ovaj netipičan komorni sastav, trio Solenza nerijetko poseže i za obradama popularnih djela velikih majstora. U novije vrijeme repertoar ansambla obogaćen je djelima hrvatskih skladatelja, a naručene su i praizvedbe djela skladatelja mlađe generacije. Prvi nosač zvuka trija Solenza "Židovska glazbena ostavština u zvuku i riječi" realiziran je 2013. godine. Od siječnja 2015. godine trio djeluje u sastavu Arijana Gigliani Philipp (sopran), Bruno Philipp (klarinet) i Ivan Batoš (klavir).