banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Slikarstvo traži vrijeme naziv je izložbe slika i crteža iz opusa istaknutog hrvatskog slikara Ive Šebalja koja je sinoć otvorena u Gradskom muzeju Pakrac.
Kako je ravnateljica Muzeja Jelena Hihlik istaknula na otvaranju izložba ona je zajednički projekt udruge Val kulture, Muzeja grada Pakraca, Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek i Centra za kulturu Čakovec naglasivši pri tom zadovoljstvo je što je Pakrac uz ove velike galerije ima prilike udomaćiti izložbu velikana hrvatskog slikarstva koji je djelovao u Zagrebu drugoj polovinu prošlog stoljeća (1912-2002.)
O životu i stvaranju ovog velikog hrvatskog slikara govorila je Sonja Šved Španjol iz udruge Val kulture. Izložbu je otvorio i zahvalio organizatorima što su Pakračanima omogućili ovakav veliki slikarski doživljaj Marijan Širac, dogradonačelnik Pakraca.
Specifičnost izložbe je da osim djela Šebalju (u tehnikama tuš, tempera, papir) su izloženi i premeti koje je koristio tijekom rada i života poput štafelaja i drugo.
Glazbenim nastupom izložbu su dodatno oplemenili učenici pakračke glazbene škole.
Izložba će biti otvorena do srijede 22. studenog.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić