banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U organizaciji pakračke parohije, Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i SKD „Prosvjeta„ Pakrac jučer je u gradskoj vijećnici kompleksa Janković održana 4. Svetosavska akademija.

Akademiji su, uz  stanovnike Pakraca, Lipika i okolnih naselja te članova Vijeća srpske nacionalne manjine i SKD „Prosvjeta“, prisustvovali i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Miroslav Grozdanić, zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca Goran Labus te Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Grada Pakraca.

Pozdravljajući prisutne paroh pakrački Đorđe Teodorović  prisjetio se obilježavanja prve akademije u poluzavršenom hramu Svete Trojice u Pakrac i poslijeratnog truda članova SKD „Prosvjeta“ koji su s prvim generacijama i u većem broju započinjali očuvanje vjere i tradicije na ovom području, a  danas nakon višegodišnjeg rada proslava praznika i okupljanje oko prosvjetitelja svetog Save, ponovno postaje sastavni dio života, kulture i tradicije.

U prigodnom programu  nastupila su djeca koja pohađaju pravoslavni vjeronauk u Osnovnoj školi braće Radić Pakrac te članovi pjevačke sekcije SKD „Prosvjeta„ Pakrac, a sredstva za poklone i osvježenje tijekom druženja osigurali su VSNM Pakrac zajedno sa Srpskim narodnim vijećem.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić