Godisnja izlozba HDK 2024 Medium

U Muzeju Grada Pakraca, u petak 10. svibnja u 19 sati bit će otvorena Godišnja izložba karikatura, u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista.

"Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985. godine, a ove godine slavi 28. obljetnicu uspješnog rada. Svakodnevni izlazak karikatura u dnevnim i tjednim novinama svojevrsni je barometar stanja, pokazatelj društvene klime i mjerilo medijske slobode.
Svake godine Hrvatsko društvo karikaturista organizira izložbu članova, na kojoj se izlažu radovi većine od stotinjak članova društva. Izuzetno nam je drago što će ovogodišnja izložba članova gostovati i u našem Pakracu. Na samom svečanom otvorenju sudjelovat će vrhunski karikaturisti: Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik, ujedno i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davor Trgovčević, potpredsjednik društva, te Milan Lekić – Lex, član izvršnog odbora", navodi se u pozivu gradskog muzeja.

Samo otvorenje bit će obilježeno i posebnom atrakcijom – naime, Davor Trgovčević i Milan Lekić – Lex će uživo i potpuno besplatno izrađivati brzopotezne portretne karikature zainteresiranim posjetiteljima.