savjet mladih

Članovi Savjeta mladih Grada Pakraca danas su zasukali rukave kako bi prostor dječjeg igrališta u Veneciji učinili ljepšim i ugodnijim djeci i roditeljima. Tijekom dana članovi Savjeta će posaditi 14 stabala i 70 grmova koje su pribavili donacijom Hrvatskih šuma i manjim dijelom vlastitih sredstava.

 „Ovu lokaciju smo odabrali slušajući mlade roditelje koji su se žalili kako upravo na dječjim igralištima nedostaje zelenila. Vrste sadnica nismo sami odabrali nego smo ih kupili po idejnom prijedlogu Damira Dramalije, diplomiranog inženjera šumarstva i stručnog suradnika za urbano šumarstvo u Hrvatskim šumama,  kojem se i ovim putem zahvaljujemo“, rekao je Karlo Rek, predsjednik Savjeta mladih grada Pakraca. Kako je istaknuo Rek, uz donatora Hrvatske šume, pomoć u zemljanim radovima odradili su i djelatnici Gradskog komunalnog pogona.

sm3 1

Ovo je prva takva akcija u sklopu aktivnosti ozelenjivanja Pakraca „Volim zeleno - naš doprinos zdravlju i okolišu“, a članovi Savjeta najavljuju kako će ih biti još jer im je želja urediti i ozeleniti dječje igralište i zelene površine na Jugu, sportsko - rekreacijski centar te nogostup uz parkiralište gradske sportske dvorane.

sm 4

sm3 2