banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ana objašnjava

Posebno zadovoljstvo mi je bilo obići objekt novog vrtića u Pakracu koji je tek počeo s radom i dopunio kapacitete postojećih pakračkih vrtića. U svemu dodatno je zadovoljstvo što je iz sredstava državnog proračuna u obnovu i prenamjenu ovog objekta utrošeno 750.000 kuna, ali i što Pakrac ima potrebe za dodatnim kapacitetima dječjeg vrtića što je jasan pokazatelj da se grad razvija i podmlađuje, rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak nakon današnjeg službenog posjeta Pakracu.
U njenoj pratnji su bili Davor Huška, ravnatelj jedne od uprave u istom Ministarstvu te Antonija Jozić, požeško-slavonska županica, a kao domaćini su bili gradonačelnica Anamarija Blažević, Miroslav Ivančić predsjednik gradskog vijeća i suradnici iz gradske uprave.

naslovna sviu

U objektu novog vrtića na početku Strossmayerove ulice (tkz. „kuća časnih sestara“) dočekali su ih pakrački župnik Jozo Zorić i Višnja Klobučar, ravnateljica vrtića, koji su ih upoznali s ulaganjima u ovaj objekt u koji je unazad nepune dvije godine pored 750.000 kuna u dvije tranše pristigle iz Ministarstva, još oko 700.000 kuna uložio Grad Pakrac i pakračka župa pri čemu je potrebno još u dvorištu izgraditi dječje igralište. Potpuno je uređen i opremljen prostor dnevnog boravka i spavaonice, sanitarni čvorovi, prostorije za osoblje i kuhinja u koju će se hrana dovoziti iz matičnog vrtića.

župnik objašnjava

Gradonačelnica Blažević je zahvalila i ministrici na razumijevanju da značajnim novčanim sredstvima Ministarstva potpomogne ovaj pakrački projekt, ali i biskupiji što je svojim prostorom pomogla rješavanju nedostataka prostornih kapaciteta u pakračkoj predškolskoj ustanovi za ovu godinu pri čemu je najavila da je sretna okolnost da se zbog broja djece i interesa mora razmišljati o daljnjem povećanju kapaciteta.
Od četvrtka vrtić koristi 16-ero djece jasličke dobi rođenih 2018. i 2019. godine, a o njima skrbe dvije odgajateljice od kojih je jedna časna sestra adekvatnih kvalifikacija pristigla iz Daruvara.

korinsici vrtića

Iako je u početku najavljeno da će se u njemu odvijati cjelodnevni vjerski program, koji je dogovoren u razgovoru gradonačelnice Anamarije Blažević i požeško-slavonskog biskupa Antuna Škvorčeviča, zbog nedovoljnog interesa roditelja ove godine se nije uspjela formirati jedna mješovita odgojna skupina pa je odlučeno da će zbog velikog broja novoupisane djece, a manjka prostora, zgrada biti dana vrtiću na korištenje, za održavanje redovnog vrtićkog programa.
Ministrica Tramišak je u nastavku posjeta Pakracu upoznata sa sadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta „Svijet graševine“ unutar kojeg će u potpunosti biti obnovljen Spahijski podrum o čemu ćemo vas izvijestiti sutra.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić