DB film omot

Dokumentarni film „Samo je nebo iznad nas“, koji je lani snimljen u Pakracu i govori o nastajanju i djelovanju pakračkog Malonogometnog kluba Dudovo bure u razdoblju od 1980. godine do početka ovog stoljeća dio je službene konkurencije ovogodišnjeg ZagrebDoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji se održava od 13. do 20 lipnja. On će u konkurenciji ukupno 80 filmova iz cijelog svijeta biti prikazan zajedno s 20 drugih u takozvanoj regionalnoj konkurenciji u srijedu 16. lipnja s početkom u 20 sati u kino sali Studentskog centra, a repriza je drugog dana u Multimedijalnom centru SC sa početkom u 17 sati.    

db svi pozornica

Najavljujući festival i filmove, Hina naglašava da film redateljice Renate Lučić „Samo je nebo iznad nas“ govori podjednako o sportskim uspjesima prvog registriranog malonogometnog kluba u Jugoslaviji, Dudovo bure, ali i o snažnom osjećaju zajedništva i socijalnoj sinergiji.

Film je premijerno prikazan lani u veljači u pakračkom kinu u sklopu obilježavanja 40 godina osnutka Dudovog bureta. Režiju i scenarij potpisuje Renata Lucić, snimatelj je Tomislav Krnić, a montaža i glazba je djelo Tomislava Rupića, dok je producent u sklopu kuće „More-Magnets“ Filip Filković. U filmu o Dudovom buretu uz 18 lokalnih protagonista, govore i glumci Rade Šerbedžija i Zijah Sokolović.

db pop leksi

Fotografije: arhiva Pakračkog lista