Virtualni arhiv Pakračkog lista

Ožujak 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 102 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački list
799

SVETKOVINA USKRSNUĆA Nit prema vječnosti

Piše: župnik Jozo Zorić Ima jedna lijepa i poticajna priča koju ste možda negdje pročitali: Jednog dana pauk je razgledao svoju novu mrežu, obišao ju uzduž i poprijeko te nakon dužeg i detaljnog ra pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
193

(PROMO) Uskrsna čestitka županice Antonije Jozić

Poštovani žitelji Požeško-slavonske županije, neka nam bezgranična ljubav Isusa Krista i Njegova žrtva na križu budu putokazi djelovanja. U svojim srcima prepoznajmo poruku uskrsnuća i okrenimo se j pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
647

SJEDNICA POVJERENSTVA ZA PREVENCIJU Ilegalni migranti policiji zadaju glavobolje, broj prekršaja i prometnih nesreća u padu

Stanje sigurnosti na području Grada Pakraca uglavnom je zadovoljavajuće, zaključio je načelnik Policijske postaje Pakrac Robert Hrastić na sjednici Povjerenstva za prevenciju koja je održana u poned pročitaj..

Kultura
Pakrački list
737

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Idejna rekonstrukcija utvrde Čaklovac i Bukovik na Psunju

Piše: Krešimir Vacek Intenzivnim arheološkim istraživanjima i terenskim pregledima Muzeja grada Pakraca od 2020. do 2023. potvrđen je i pronađen velik broj arheoloških lokaliteta fortifikacijskog k pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1091

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

U prodaji je novi, 621. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Događanja Ožujak je najvažniji mjesec Grada Pakraca u kojem obilježavamo početak Domovinskog rata i slavimo blagdan sv. Josipa, nebes pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
325

E-CODE Zajednički projekt vrtića, osnovne škole i „Sloge“

Dječji vrtić Maslačak Pakrac i Osnovna škola braće Radića u suradnji s kulturnim prosvjetnim društvom „Sloga“ Pakrac tijekom proljetnih školskih praznika provode projekt „E-CODE“. Projekt je sufinan pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
3472

DAN OGŠ PAKRAC Ravnateljica na odlasku: „Ne idem ja iz Pakraca ni Pakrac iz mene“

Osnovna glazbena škola Pakrac obilježila je sinoć u prepunoj gradskoj vijećnici kurije Janković svoj dan koji je ove godine obilježen oproštajem dugogodišnje ravnateljice i najprepoznatljivijeg lica pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
571

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA Studenti medicine kontrolirali Pakračanima rizične čimbenike

U povodu Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja, danas su na gradskoj tržnici studenti šeste godine medicine iz Zagreba provjeravali različite rizične čimbenike naših sugrađana: mjeri pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
453

16. KUGLAČKI KUP BLJESAK Od 2. travnja svakodnevne kvalifikacije

Ovogodišnji 16. po redu tradicionalni kuglački kup „Bljesak“ u organizaciji KK „Slavonski Banovac“ bit će održan u pakračkoj kuglani od 2. travnja do 1. svibnja kada će biti odigrano finale. Pokrov pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
421

PALIJATIVNI TIM LIPA Zaklada Novo sutra donirala opremu za palijativne korisnike

Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, donirala je jučer, 27. ožujka 18 tisuća eura vrijednu opremu udruzi Palijativni tim LiPa u sklopu projekta „Ambasadori dobročinstva“. P pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
722

TIHOMIR VUKOVIĆ, UMIROVLJENI POLICAJAC Na bojištu prvi, ribolov u krvi

Najavljujući sugovornika u rubrici "sugrađani" za veljaču, iskoristit ću smjernice koje sam prezentirao istome ukazavši mu svoj naum o reportaži za izdanje Pakračkog lista. Budući da smo radili tri pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1553

DRUŠTVO MAĐARA PAKRAC Doniranom gitarom obradovali odgojitelja Igora

Dječji vrtić Maslačak od danas je zahvaljujući donaciji Društva Mađara Pakrac bogatiji za jednu akustičnu gitaru. Naime, Društvo Mađara pri izlaganju na lokalnim sajmovima ima običaj prikupljati do pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
436

ŽUPANIJSKA SMOTRA ZBOROVA U PAKRACU Nastupilo 260 učenika

Osnovna glazbena škola Pakrac danas je bila domaćin Županijskoj smotri zborova upriličenoj u gradskoj vijećnici kurije Janković na kojoj je nastupilo osam zborova iz sedam osnovnih škola, ukupno oko pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1581

OTVORENA SUVENIRNICA Gradski suveniri još neko vrijeme po promotivnim cijenama

U Pakracu na adresi Trg bana J. Jelačića 18a, u „kućici“ na šetnici od jučer posluje suvenirnica koju možete posjetiti svakim radnim danom od 10 do 14 sati. U njoj radi Nataša Janže, voditeljica pak pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
365

ULAGANJE U DJEČJE VRTIĆE 17.600 eura za obnovu igrališta na Kalvariji

Gradonačelnici Anamariji Blažević 23. ožujka je u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade svečano uručen Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dj pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
654

NOGOMET Drugi poraz Hajduka u sezoni

Hajduk Pakrac je proteklog vikenda doživio drugi poraz u 16 kola 4. MŽNL SB-PŽ, jučer ih je uspjela savladati ekipa Jakšića 4:0 na svom terenu Jajare te im uzvratila za jesenski poraz 4:3 na pakračk pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
717

SKUPŠTINA DVD VELIKI BANOVAC Uzorna godina Banovčana

DVD Veliki Banovac jučer je održao Redovnu skupštinu na kojoj su prezentirani rad i planovi Društva, a obilježile su ju i brojne dodjele priznanja za stečena zvanja u vatrogastvu te za rad s djecom pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
666

POVODOM USKRSA Prodaja svježe ribe u utorak i četvrtak

  Povodom blagdana Uskrsa Tržnica Pakrac u suradnji sa Ribnjačarstvom Končanica organizira prodaju ribe. Prodaja će biti organizirana u utorak 26. ožujka i četvrtak 28. ožujka od 8 sati na pro pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
347

OK VOLLEY LIPA Pobjeda u Križevcima

Proteklog vikenda odbojkašice Volley Lipe su upisale novu 3:0 (25:12, 25:11, 25:13) pobjedu pod vodstvom trenera Ivana Šahinovića, ovoga puta nadmašile su Križevce. Za ekipu Lipe igrale su: Martina pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
2138

DAN GRADA PAKRACA Opća opasnost stavila „točku na i“ koncertom na šetnici

  Jučerašnjim sajmom i koncertom Opće opasnosti koji su održani na pakračkoj šetnici i službeno je završeno obilježavanje Dana grada 2024. Organizatore je poslužilo vrijeme koje je „izdržalo“ te pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
661

GRADU NA POKLON Likovno stvaralaštvo slikara amatera

Dvorište kurije Janković bilo je danas mjesto održavanja još jedne likovne kolonije u organizaciji Turističke zajednice grada Pakraca na koju se odazvalo 11 slikara amatera s područja Pakraca, Lipik pročitaj..

Sport
Franjo Delač
680

3. OMANOVAC TRAIL Kelemen pobjednik „Utrke građana“

3. utrka Omanovac trail održana je u nedjelju, 17. ožujka, u organizaciji Biciklističkog kluba Titan, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Stotinjak natjecatelja rasporedilo se u jednu od dvije kat pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1063

(FOTO) POKLON MOME GRADU Ove godine priredba posvećena hrvatskom jeziku

U prepunoj pakračkoj sportskoj dvorani sinoć su se ponovo okupili roditelji, bake, djedovi i ostali sugrađani na tradicionalnoj priredbi „Poklon mome gradu“ koji su došli podržati svoje najmlađe, vr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
2112

OSNOVAN ŽENSKI KUGLAČKI KLUB Barbara Ramić predsjednica i trenerica

U srijedu 20. ožujka Pakrac je postao bogatiji za još jedan sportski klub, riječ je o ženskom kuglačkom klubu „Pakrac“. Na Osnivačkoj skupštini održanoj u pakračkoj sportskoj dvorani pokrenut je pos pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
605

VOLIM SVOJ GRAD 2024. Pakrački petaši ukrstili koplja u kvizu znanja

  U kojoj je ulici smještena gradska uprava? Navedite ime biciklističkog kluba iz Pakraca. Po kojem je drveću poznata aleja koja vodi uz Crkvu UBDM do dječjeg vrtića na Kalvariji? Navedite naziv pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
531

MIRO GAVRAN NAPUNIO KURIJU Roman mora obuhvatiti totalitet života i biti višedimenzionalan

Sinoć je u Kuriji Janković, a u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac, gostovao Miro Gavran, hrvatski književnik i predsjednik Matice hrvatske. Gavran se okupljenima predstavio kroz razgovor s moder pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
820

„BUDI TURIST U SVOME GRADU“ Nepoznate činjenice i zanimljivosti o Pakracu

Turistička zajednica Grada Pakraca na blagdan sv. Josipa organizirala je turistički obilazak pod nazivom „Budi turist u svome gradu“ koji je bio prilika svima zainteresiranima da bolje upoznaju Pakr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
336

STRELIČARSKI KLUB KUNA Seniorima su se u osvajanju medalja priključili i kadeti

  U organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK "Grebengradski streličari" proteklog vikenda je organizirano dvoransko prvenstvo Hrvatske WA 2X18 + OR na kojemu su članovi Kune postigli zap pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
334

SUBOTA U ZNAKU DANA GRADA Likovna kolonija, sajam udruga i koncert Opće opasnosti

Sutra, u subotu 23. ožujka, završni je dan trotjednog obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada. U dvorištu Kurije Janković od 10 sati bit će organizirana likovna kolonija lokalnih slikara amatera i gos pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1814

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA Zapaženi rezultati mladih glazbenika

Zapažene rezultate na nedavno održana dva međunarodna i jednom međužupanijskom natjecanju ostvarili su učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, doznajemo od tajnice škole Jelene Ugrica. Sredinom velj pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 102